Bakan açıkladı! Yerli Otomobil ilçede heyecan yarattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, yerli otomobilde kullanılacak nadir toprak elementlerinin Malatya'nın Kuluncak ilçesinde de bulunduğunu açıklaması kentte sevinçle karşılandı.

GİRİŞ 23.07.2020 17:09 GÜNCELLEME 24.07.2020 17:18
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakan Fatih Dönmez'in, Türkiye'de Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) kontrolünde gerçekleşen aramalarda Malatya'nın Kuluncak ilçesinde nadir toprak elementlerinde (NTE) yeni bir yatağın ortaya çıkarıldığını açıklaması, 1 milyon nüfuslu kentte heyecan yarattı.

 

Son dönemlerde çeşitli maden şirketlerinin MTA koordinesinde sondaj çalışması yürüttüğü Kuluncak ilçesinde yerli otomobil yapımında da kullanılacak olan elementlerin bulunması kentte sevinçle karşılandı. Vatandaşlar, yerli otomobile Malatya'dan katkıda bulunulacağı haberine çok sevindiklerini ifade etti.

 

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, ilçede halihazırda demir, krom ve bakır ocaklarının olduğunu ifade ederek, “Buralarda çok değerli madenlerin olduğunu dedelerimizden, babalarımızdan hep dinliyorduk. Geleceğin bu madenlere bağlı olduğu söyleniyordu ama buranın işletilmediği dile getiriliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Hükümetimizden Allah razı olsun, ciddi anlamda buraya bir destek verdiler. Burada 3 yıldır MTA gözetiminde bir şirket çalışıyor” dedi.

Bakan Dönmez’in açıklaması ile büyük sevinç duyduklarını ifade eden Cengiz, “Bakan Bey'in burayı açıklamasına kadar sadece kulaktan dolma bilgilerle burada değerli madenlerin olduğunu biliyorduk. Ama Bakan Bey Eskişehir’den sonra Kuluncak ilçemizde de bu elementlerin olduğunu söylemesi bizleri mutlu etti. İlçemizin de Bakan Bey tarafından açıklanması bizleri gururlandırdı ve sevindirdi” diye konuştu.

Haberin duyulmasının ardından çok sayıda telefon aldığını ve Kuluncak’ın geleceği açısından olumlu tepkiler aldıklarını da dile getiren Cengiz, “İlçemizin nüfusunun ileride 10 katına kadar çıkacağını ve ilçenin şehirleşme yönünde de büyük bir adım atacağını düşünüyoruz. Bizlere düşende büyüklerimizle beraber yerelden de ilçemizi kalkındırmak. İlçemizdeki maden ocakları ile birlikte nüfusumuzun da artmasını bekliyoruz. İlçenin alt yapısı, konut alanlarını, şehir planlarını gerçekleştireceğiz. Bu dağların altı cevher dolu, çok zengin dağlarımız var” şeklinde konuştu.

Kuluncak’ta NTE’nin çıkarılmasının Türkiye ekonomisine ilçeden başlayarak çok faydası olacağını ifade eden Başkan Cengiz, “Bu madenlerin Kuluncak’tan çıkması onur ve gurur verici. İlçemizin yolları daha güzel olacak, belki demir yolları gelecek, çok farklı yatırımlar olacak. Bu sevindirici bir haber. Cumhurbaşkanımıza, ekibimize ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye olarak bu süreçte ellerinden gelen tüm destekleri sunacaklarını kaydeden Cengiz, “Kuluncak’ın şaha kalkması, şehirleşmesi adına çok önemli buluyoruz bu gelişmeyi. Ülke ekonomisinde Kuluncak’ın ayrı bir yeri olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 15
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden adını togg Q 7 değil audiden tasarlanmış öyle değilmi
    Cevapla
  • Yerli milli 3 yıl önce Şikayet Et
    chp nin engelledigimiz savunma sanayi hayalimiz 2004-2005 ten bu yana gerceklesti Allah CC izniyle chp nin engelledigi milli otomobil hayalimiz 60 yil siponra gerceklesiyir yine chp nin engrlledigi yolcu ucagi hayalimiz gerceklestirmeye Allahuteala izniylevYine Recep Tayyip Erdogsnin onderligi Tsi Tei Aselsan Tubitak Havas Havekdan Aseksan Tubitak Baykar Kale THY gibi yigitler sayesinde uretime geldi
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    üretimi öne çekilmeli süreç ço uzadı bizim araç çıkana kadar elektrikli araçlar ğiyasayı dolduracaktır yine geç kalacağız ülkede gerel gibi bir şarj istasyon üretim şirketi olması avantaj sadece otomobil değil büyükşehirlerden başlayarak çoğu toplu taşıma araçları elektrikli üretilmeli yapılan iller var artık akaryakıt ve doğalgaza bağımlılığımız azaltılmalı elektrik üretiminde yerlilik oranımız yükseliyor güzel gelişmeler var daha hızlı olmalıyız artık geriden gitmemeliyiz
    Cevapla
  • ramazan k koca 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin en buyuk topragına sahıp konyaya yapmıyorlarya koskoca konya nene değil
    Cevapla
  • Kuluncak44 3 yıl önce Şikayet Et
    Malatya ya bisey yapılmıyor kardeşim sadece bu proje için kullanılacak malzeme olan önemli maden bu topraklarda ve malatya dogu ve batının birleşme köprüsü yatırım olsada güzel olur Inşallah milletimize Hayır lı olsun inşallah allah devletimize zeval vermesin koca dağın içindeki madeni devletten başka kimse bulupta işleyemez zaten
    Cevapla
  • Karamuk calisi 3 yıl önce Şikayet Et
    sivasa birşey yapmayın sakın hükümet her şeyden mahrum hep batıya hizmet edin yüz yıl olduğu gibi
    Cevapla
  • Nallihanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuluncak batıdaki zeki kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle