Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Onların da yetkisi alınabilir

İstanbul Trafik Vakfı'nın, park yasağını ihlal eden araçları çekme, kurtarma faaliyetleri sona erdi. Konuya ilişkin alınan bilgiye göre, İstanbul trafiğinde kurallara uymayan araçların sadece yüzde 20’sini çeken İstanbul Trafik Vakfı’nın ardından bu hizmeti veren diğer dernek ve vakıfların da faaliyetlerine son verilmesi gündemde…

GİRİŞ 21.12.2019 17:19 GÜNCELLEME 21.12.2019 17:59
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Özgür Gündüz/Haber7.com

İstanbul Valiliği bugün yaptığı açıklamada İstanbul Trafik Vakfı’nın park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşım ve kurtarma faaliyetlerine son verildiğini duyurmuştu.

 

İstanbul Valiliği tarafından açıklamada "1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı, ilimizde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdi. 05 Kasım 2019 tarihinde toplanan İstanbul Trafik Vakfı Kurucular Kurulu, vakıf araçlarıyla verilmekte olan park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırılmasına karar vermiştir" ifadelerine yer verilmişti.

İSTANBUL TRAFİK VAKFI SADECE YÜZDE 20'SİNİ ÇEKİYOR

Konuyla ilgili alınan bilgiye göre İstanbul’da çekilen araçların sadece yüzde 20’sini İstanbul Trafik Vakfı İstanbul tarafından çekiliyor. Diğer yüzde 80’lik kısım ise kamu yararına hizmet veren diğer dernekler tarafından çekiliyor. haber7'nin ulaştığı bilgilere göre, valilik ilerleyen günlerde de bu dernek ve vakıfların yetkilerine son verebilir.

 

İstanbul Trafik Vakfı

İstanbul Trafik Vakfı bünyesinde kurulan Taşıma ve Çekiciler İktisadi İşletmesi Mart 1996 yılında hizmete girdi. Bu tarihe kadar İstanbul'da yapılan yasak park çalışmaları hem yasa dışı olup, hem de elde edilen gelirin kimlerin cebine gittiği belli olmazken bu tarihten itibaren yasak park çalışmaları yasallaştırılarak İstanbul Trafik Vakfınca yürütüldü ve elde edilen gelir İstanbul Trafiği için özveriyle çalışan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün ihtiyaçları için harcandı.

OTOPARKTAKİ ÇEKİCİLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Trafik Vakfı'nın park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtartma faaliyetleri sona erdirildi. İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda 1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı'nın faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırıldığı aktarıldı. Valilik tarafından alınan karar neticesinde İstanbul Trafik Vakfı'na ait 27 çekici de Kemerburgaz'da bulunan otoparka çekildi. 30 Kasım'da alınan karar neticesinde faaliyetleri sonlandırılan İstanbul Trafik Vakfı'na ait otoparkların boş kaldığı görüldü.

YORUMLAR 44
  • Vatandaşız ya 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekiciler ve otopark mafya gibi çalıştığı için oy vermemiştim.
    Cevapla
  • Melih B 4 yıl önce Şikayet Et
    Aracım hiç cekilmedi. Yasaya göre aracın başına geldiysen araç çekilemez Ama bunlar aracı çalıyor. Yüxlerce kez gördüm. Trafik vakfı araç çalıyor. Beni dava etsinler ispatlayayım. Bayrampaşa da kamera çoook.
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekmeye gelen araç 3 defa anons etmeli öyle çekmeli ancak hiçbiri bu kurala uymuyor bir an önce çekip prim alma peşindeler elin oğlu ülkesini teknoloji ve yazılımla kalkındırır iken bizde trafik cezaları ile ülke ayakta tutulmaya çalışılıyor yazık...
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten ceza yazılıyor çekmeye ne gerek var verilen karar doğru karar
    Cevapla
  • Remzi Hocaoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu zülüm sona ermesi sevindirici. Üstelik ukelalığa bakın adamın arabasını gasp ediyorlar kuruma da “ vakıf” adını vermişler. Varsa bir hatalı duruş çek resmini yolla adrese. İnsanın arabasını niye kaldırıyorsun. Bu Hiç bir yargı kararı olmadan özel mülke saldırıdır. Umarım can ve mala zarar veren bu uygulama ortadan tamamen kalkar. Bu vakıf ismini dahi istismar eden kurum da tamamen kapatılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle