Volkswagen'den Türk yönetici atağı

Türkiye'ye fabrika kuracak Alman otomobil devi Volkswagen'den dengeleri değiştirecek yeni bir hamle geldi. Alman otomotiv devinin, rakipleri BMW'den Türk yöneticiyi transfer etme hazırlığında olduğu ifade edildi.

Volkswagen'den Türk yönetici atağı
Volkswagen'den Türk yönetici atağı
GİRİŞ 26.10.2019 20:48 GÜNCELLEME 26.10.2019 21:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Volkswagen Group tarafından yeni fabrika yatırımı öncesinde ilk adım gelmiş ve Volkswagen Turkey şirketi resmen kurulmuştu. Fabrika yatırımı için Manisa'yı seçen Alman otomotiv devi Volkswagen'den yeni bir hamle geldi. Şirketin BMW'nin ABD Tedarik ve Satın Alma Direktör Yardımcısı Murat Aksel'i transfer etme hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Aksel'in 2020'de Volkswagen'in Almanya'daki merkezinde Binek Araç Satın Alma Başkanı olarak göreve başlayacağı konuşuluyor.

 

 

Alman basınına da yansıyan iddialara göre; eski bir BMW yöneticisi olan Volkswagen CEO'su Herbert Diess, rakip markadan transfer atağını sürdürüyor. Diess'in son olarak BMW'nin ABD yöneticilerinden Murat Aksel'i Volkswagen'e transfer etmek için harekete geçtiği ifade ediliyor.

MURAT AKSEL'İN BMW'DEN İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

BMW'den istifa ettiği iddia edilen Murat Aksel'in, 2020'nin yaz aylarında Almanya'nın Wolfsburg şehrine taşınarak, VW'deki yeni görevine başlaması bekleniyor. Dünya'ya konuşan VW'ye yakın kaynaklar iddiaları doğrularken, konuyla ilgili BMW tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

 

 

TÜRKİYE'DEKİ YATIRIM İÇİN RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bilindiği gibi Volkswagen, uzun süredir gündemde olan yeni fabrika yatırımı için Türkiye'yi seçmiş, geçen ay da Manisa Merkezli Türkiye birimini kurmuştu. Barış Pınarı Harekatı sonrası Alman marka yatırım kararını askıya alsa da Volkswagen üst yöneticilerinden Andreas Tostmann, yatırım için bir yer arayışı içerisinde olmadıklarını açıkladı.

Yaklaşık 1.4 milyar euroya mal olacağını belirtilen tesiste, Doğu Avrupa pazarı için VW Passat ve Skoda Superb benzeri modellerden yılda 300 bin araç kadar üretilecek. Fabrika inşaatının 2020 sonu, üretimin ise 2022 yılında başlaması planlanırken, tesisin, 4 bin kişilik istihdam yaratması bekleniyor.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ
YORUMLAR 27
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar halen 2019 model araçlarına araçta sistem var olmasına karşılık cep telefonu bağlantısına yönelik şifre için extra 3 bin lira istesinler bakalım. Koca halk arabası volks wagen haa.
    Cevapla
  • Aspirin 4 yıl önce Şikayet Et
    El atına binen köy ortasında kalır fazla güvenmeyin
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada yerli arac aralik ayi icinde tanitilacak 2 ad yuruyen prototip gosterilecek.
    Cevapla
  • Prusa 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli arabaya da türk yinetici transfer ettiler proje pert oldu şimdide Almanlar türk yonetici almaz akıllıdır onlar
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk yönetici seçiyor sırf bize yaranmakve Türkiyedeki pazar payını almak için
    Cevapla
  • RAMAZAN 4 yıl önce Şikayet Et
    gavur işi riske atarmı o türk gavurdan daha gavurdurki alman öyle secer..sadece adı murat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle