Yerli otomobil coşkusu tüm yurdu sardı!

Cevdet Yılmaz, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamında 60 ilde çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Yerli otomobil projesinin sahada çok ciddi bir heyecan oluşturduğunu, gittiğimiz her ilde 'Biz de bu projeye ev sahipliği yapmak istiyoruz, en azından bir bölümüne ev sahipliği yapmak i

Yerli otomobil coşkusu tüm yurdu sardı!
Yerli otomobil coşkusu tüm yurdu sardı!
GİRİŞ 06.04.2018 11:24 GÜNCELLEME 06.04.2018 11:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yılmaz yaptığı açıklamada, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığının 81 ilde düzenlediği Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamındaki çalışmaların çok yoğun bir şekilde devam ettiğini, 60 ilde forumların tamamlandığını, geriye 20 il kaldığını söyledi.

Forumların düzenlendiği illerde doğrudan AK Parti teşkilatları, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasından veriler elde ettiklerini belirten Yılmaz, "Çok önemli tespitler var. Ama 81 il tamamlandığı zaman asıl büyük tablo ortaya çıkacak. Bir taraftan her şehirle ilgili il raporları hazırlıyoruz, diğer taraftan da bu illeri entegre ederek bölgesel ve ulusal düzeyde sonuçlara ulaşıyoruz. 

 

 

Sadece o ille ilgili değil, komşu illerle birlikte değerlendirdiğimizde ortak noktalar, farklı noktalar tespit ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, forumlarda yapılan tespite göre en fazla memnuniyet duyulan konunun yeni kurulan üniversiteler olduğunu, ulaşım, sağlık, enerji ve baraj gibi alanlarda yapılan yatırımların illerde vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Şehirlerde devam eden projelere ilişkin yapılan tespitlere değinen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ulaştırma ile ilgili projeler başta olmak üzere birçok projede vatandaşımızın beklentilerinin devam ettiğini görüyoruz. Geleceğe dönük beklentilere baktığımız zaman özellikle tarım ve kırsal kalkınma ile turizm gibi sektörlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Şehirlerimizin bu anlamda sahada beklentilerini görüyoruz. Sorunlar, sıkıntılar nedir diye baktığımızda bürokrasiden bir şikayet tespit ediyoruz. Bürokrasinin daha hızlı ve daha etkili çalışmasını istiyor toplumumuz ve saha. Bunu her gittiğimiz yerde aşağı yukarı görüyoruz. Belediyelerde de yine ekonomik anlamda beklentilerin yükseldiğini görüyoruz. Özellikle bu izin ve ruhsat süreçlerinin daha hızlı işlemesi, üretim alanlarına dönük altyapı çalışmalarına öncelik verilmesi gibi konuların ön plana çıktığını görüyoruz."

Yılmaz, bazı makro projelerin illerde yansımaları olduğuna dikkati çekerek, "Örneğin yerli otomobil. Bunun sahada çok ciddi bir heyecan oluşturduğunu, aşağı yukarı doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine gittiğimiz her ilde 'Biz de bu projeye ev sahipliği yapmak istiyoruz, en azından bir bölümüne ev sahipliği yapmak istiyoruz' şeklinde bir talep olduğunu görüyoruz. Bu da aslında ülkemizin artık bir sıçrama yapma iradesini gösteriyor. Bu çalışmalarda söylenmeyen hususlar da bizim için önemli. Eskiden dile getirilip de şimdi dile getirilmeyen sorunlar olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin artık birtakım meseleleri aştığını görüyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 19
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobil Yurtiçinde tutulması çok önemli. Yerli otomobil in çıkış tarihi ile birlikte yeni hurda araç yasasıda çıkarılmalı ve araçlarını yerli otomobil ile değiştirenlere ekstra kolaylıklar sağlamalıdır. Milletin alim gücü oranında bir fiat listesi ile yerli otomobilin daha çok satacagini düşünüyorum. Bu sayede hem ülkemiz hemde milletimiz kazanmış olacaktır.
    Cevapla
  • sezgin zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    dört gözle bekliyorum
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 6 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakma ama kardeşim, çok beklersin daha
    Cevapla
  • Bizde 6 yıl önce Şikayet Et
    Bekliyom bakalım ama sırf elektriklisi birden çıkarsa biraz bocalar gibi geliyo bana normal arabalar nolacak bunların ustalıkları nolacak beklyoz görecez
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Her bölgeye bir sanayı ürünü birde tarım ürünü belirleyin onu orda marka yapıp satalım başka ülke kalkınmaz 14 ürün dünyada Türkiye'ye yeterli
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben sıraya girdim bile. 2tane bir hanıma bir bana. Beğenirsek çocuğa da alırım bir tane
    Cevapla
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi sende para çok sanırım banada alırmısın.
    Cevapla
  • sübhaneke 6 yıl önce Şikayet Et
    banada al abi banada l
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi banada alsana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle