Bakan uyardı: 10 kat ceza uygulanabilir!

Ulaştırma Bakanı Arslan, 'Avrasya Tüneli geçişinde ceza alınamıyor' algısının doğru olmadığını söylerken 10 kat ceza riskine karşı uyardı.

GİRİŞ 08.10.2017 12:19 GÜNCELLEME 08.10.2017 12:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Avrasya Tüneli geçişinde ceza alınamıyor' algısının bazı sürücülerin bile bile kaçak geçişine neden olduğunu belirterek "Sistem biraz ağır işleyebiliyor ama bu kesinlikle yapılıyor." dedi.

Bakan Arslan, Avrasya Tüneli'nde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) kullanıldığını ancak zaman zaman kaçak geçişlerin olduğunu ifade ederek "Bakiye yetersizliğinden, araçtaki OGS cihazının arızalı olmasından veya HGS etiketinin uygun yere yapışmamasından ya da yıpranmasından kaynaklı bazı sıkıntılar olabiliyor." diye konuştu.

15 gün içerisinde ödeyene ceza yok

HGS etiketinin doğru yere yapışması, yıpranmamış olması ve OGS cihazının çalışıyor olmasının önemine dikkati çeken Arslan, kaçak geçişten veya yetersiz bakiye ile geçişlerde 15 gün içinde yapılan ödemelerin cezaya tabii olmadığını ancak bu süreyi geçen durumlarda 10 kata kadar ceza uygulandığını anlattı.

Söylenti nereden çıktı?

Ceza uygulamasının caydırıcı olması amacıyla yapıldığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"OGS cihazı arızalı olan bir kişi, mahkemeye gitmiş. Mahkemede kişiye has, 'OGS cihazı arızalıydı, dolayısıyla buna süre ve yer verin ki bu gitsin ödesin' şeklinde karar vermiş. Zaten süre var, her yerden ödeyebiliyor. Bu kişiye has verilmiş karardır, verilen karar '10 kat ceza kesemezsiniz' değil, 'OGS cihazı arızalı, buna yer gösterilsin ve ödemesini oraya yapsın' şeklindedir. Hukukçularla da görüştük, başkalarına emsal olacak bir karar değil. Vatandaşlarımız boşuna gidip hem kendileri avukat, dosyası masrafı vermesinler hem de günün sonunda bizim masrafları da yüklenmek zorunda kalmasınlar. Çünkü bu örneklerle çok karşılaşıyoruz. Yanlış algıyla bize karşı mahkeme açılıyor, kamulaştırmalarda da bunu yaşıyoruz, günün sonunda dava sonuçlandığında da bizim masrafları da ödemek zorunda kalıyorlar. İnsanlar mağdur olsun istemiyoruz."

'Yıpranan HGS etiketleri, PTT'den ücretsiz değiştiriliyor'

Araç geçişlerinde okuma olmadığı durumlarda, sürücülere etiketin kontrol edilmesi gerektiğine ilişkin SMS gönderildiğini anlatan Arslan, bu durumdaki etiketlerin PTT şubelerinden ücretsiz yenilendiğini söyledi.

Arslan, ayrıca HGS etiketlerinin, OGS'de olduğu gibi kredi kartı hesaplarıyla ilişkilendirilebildiğini ifade ederek bakiyenin yetersiz olması durumunda geçiş ücretinin bu şekilde tahsil edilebileceğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    aynı mantıkla telfon faturasını 15 gun içine odemenyendende 10 kat ceza alın. alınan bu ceza kimin hesabına yatıyor ozel sirketinmi devletinmi. ayrıca hangi hakla bu ceza uygulanıyor. bu zamanında bakan onayıyla alınmış bir karar
    Cevapla
  • Adana'lı 6 yıl önce Şikayet Et
    ogs var.geçerken bip sesi geliyor.yinede ceza geliyor.daha dogrusu gelemiyor.haber verseler öderiz.haber veremiyorlar ziraat bankası bize cezalı duruma düştügümüzü bildirmiyor.avrasya tüneli sitesine girince cezayı. görüyoruz.
    Cevapla
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Hgs etiketimiz deforme oldu yenisini talep ettiğimde PTT, bana 30 TL yeni Hgs almamı söyledi, bu durumda ya siz yalan söylüyorsunuz, bakanım yada PTT deki memur yalan söylüyor, biryerlerde sıkıntı var mağdur olan herzamanki gibi vatandaş öyle bol keseden kimse atmasın yasaları herkes bilsin veya yasaları bilmeden atıp tutmasın.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık
    Cevapla
  • lüzumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın ulaştırma bakanım. hgs etiketim kayboldu yenisini talep ettim ptt den. eskisini iptal edip yenisini ücreti ile tekrar verip birde en az 50 tl yüklemem konusunda ısrarcı oldular. hgs dediğin bir kağıt parçası için 7 tl istiyor. yani bedava değil.
    Cevapla
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    niye 10 kat 10 kat nedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle