Kasko bozulmayacak, başvuru süresi uzatıldı

İstanbul'da etkili olan dolu yağışı sebebiyle sigorta şirketleri yeni kararlar aldı. Bunlardan en önemlisi 4 iş günü içinde zarar dosyasının açılma zorunluluğunun kaldırılması...

Kasko bozulmayacak, başvuru süresi uzatıldı
Kasko bozulmayacak, başvuru süresi uzatıldı
GİRİŞ 04.08.2017 09:02 GÜNCELLEME 04.08.2017 11:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Doludan etkilenen sadece İstanbul'da 150 binin üzerinde KASKO'lu araç servislere başvurdu. Yaşanan en büyük sıkıntı cam stoklarının tükenmiş olması. Cam taktırmayan araçlar günlerdir süre bekliyor. Üstelik orijinal cam bulmak neredeyse imkansız. Bulabilenler yan sanayi camla idare etmek zorunda.

BAŞVURU SÜRESİ 2 YIL

Yaşanan yoğun talep sebebiyle sigorta şirketleri yeni kararlar aldı. Bunlardan en önemlisi 4 iş günü içinde zarar dosyasının açılma zorunluluğunun kaldırılması. Sigorta şirketleri yaşanan sel ve dolu felaketinde, oluşan hasar için dosya açtırmanın süresini iki yıla çıkardı. Doludan zarar görenler iki yıl içinde başvuru yapabilecek.

KASKO BOZULMAYACAK

Yine bazı sigorta şirketleri, İstanbul'da yaşanan dolu yağışından zarar gören ve KASKO üzerinden tamir yaptıran sigortalılara müjde vermeye hazırlanıyor. Bazı sigorta şirketlerinin doludan zarar görenler için KASKO'nun bozulmaması kararını aldığı diğer şirketlerin de bu kararı takip edecekleri öğrenildi. Ancak oluşan zarar, KASKO'dan işlem yaptıran araçlar için tramer kaydında sel zararı olarak görülecek.  

İTHAL USTALAR

Geçtiğimiz hafta yaşanan dolu yağışı sebebiyle oto tamir servisleri de ağzına kadar doldu. Özellikle boyasız göçük düzeltme servislerinin usta bulmakta zorlandıkları, var olan bazı ustaların da serbest piyasada oluşan talep nedeniyle işlerini bıraktıkları ve bireysel olarak çalışmaya başladıkları öğrenildi. Bu sebebiyle bir çok firma, yurt dışından usta getirtmek zorunda kaldı. Bulgaristan, Yunanistan, İran hatta Brezilya'dan bile usta getirten şirketler var. 

İTFAİYEDEKİ KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR

Bu arada KASKO'su olmayan ve doludan zarar gören çok sayıda İstanbullu da İtfaiye istasyonlarına başvurmayı sürdürüyor. Zorunlu trafik sigortasının zararlarını karşılamasını isteyenler de var. Hükümetin afet kararı almasını ve kaymakamlıklar aracılığıyla zarar görenlere ödeme yapmasını bekleyenler de. İşte bu ihtimallere karşı çok sayıda kişi zarar raporu alabilmek için İtfaiye istasyonlarının önünde kuyruklar oluşturdu. İtfaiyeye başvuru süresiyle ilgili açıklanan bir tarih bulunmuyor. 

YORUMLAR 4
  • gaziemirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Benimde yeni düğün yapmış olan oğlum altınları bozdurup üstümnede 12.000TL banka kredisiyle sözde 134.000 km de bir araç aldı Resmi kayıtlara baktığımızda araç 310.000 km de Geldi olayları hametSat satîştan önce km..sini sorduğunda herkes yasak diyor.
    Cevapla
  • Mavi tıytıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta şirketleri fiyatta tavan yaptı,Allah da dolu ile belalarını verdi.Şimdi sigorta şirketleri ödesin bakalım vatandaşın zararını da akılları başlarına gelsin.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtir
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    sigorta şirketlerini şımarttınız azdırdınız.Trafik sigortasını bile yapmaktan acizler.Alıştılar hayvan gibi para kazanmaya.Yapılan değişiklikler hep vatandaşı mağdur etti.Bu habere de inanmıyorum.Göreceğiz bakalım sigorta şirketleri neler yapacak?
    Cevapla