Ve tamamlandı! Satışta çok önemli düzenleme

İkinci el araç satışlarına diar düzenleme tamamlandı. Artık noterde elden para dönemi kalkıyor. Galerici olmayanlara ise '3 araç satma' sınırı getirildi.

GİRİŞ 18.05.2017 11:41 GÜNCELLEME 18.05.2017 12:02
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el araç düzenlemesini bitirdiklerini söyleyerek detayları açıkladı.

Habertürk TV'de konuşan Tüfenkci, ikinci el araçlarla ilgili düzenlemeyi bitirdiklerini ve dün itibariyle başbakanlığa sevk ettiklerini açıkladı.

Tüfenkci, ikinci el piyasasından boşluk olduğunu söyleyerek, ''Hangi vasıflardaki insanlar bu işi yaparlar yönetmelikle onu ifade etmeye çalıştık. Araç temiz diye ifade edildiyse bunun garantisini vermek zorunda.'' dedi.

EN FAZLA 3 ARAÇ

İşi oto alım satım olmayanlara da sınır getirildiğini ifade eden Tüfenkci, ''Bu işin ticaretini yapmayan bir vatandaşsanız alıp satabileceğiniz araç sayısı 3 olmalı. Daha fazla alıp satıyorsan bu işin ticaretini yapıyorsun demektir. Kayıt dışılığı önlemek gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

Tüfenkci, bu işi yapanlara ise yetki belgesi şartı ve araçlara ise ekspertiz zorunluluğu getirdiklerini söyledi.

ARAÇ TANITIM KARTI

Tüfenkci ayrı şunları ifade etti:

''Taşıt teslim düzenleme şartı getiriyoruz. Araçların tanıtım kartı olacak. Eğer bu araç hasarlıysa hasarlı olarak belirtilecek. Çünkü satan adam garanti vermeli. Merdiven altlarında sokak aralarında belli bir fiziki şartı taşıyan yerlerde bu satışın yapılmaması gerekiyor.

AÇIK OTOPARKTAKİ SATIŞLARA DÜZENLEME

Açık otoparklarda da satış yapılıyor. Oraların düzenlenmesi, güvenlik kamerası, engelliler için ortak alanların bulunması gerekiyor.

PARA ARTIK BANKAYA YATIYOR

Taşıt bedellerini elektronik sistem üzerinden ödeme kolaylığı getiriyoruz. Alıcı ben parayı önceden ödersem ya aracı alamazsam diye endişeler var. Takasbank aracılığıyla bunu çözeceğiz. Bankaya para yatıracaksınız, noterde işlem gerçekleştiği an para size geçecek ama noterde işlem yapmazsanız para tekrar sahibine geri gidecek.''

YORUMLAR 22
  • Barış 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke satış anında araç km de yazılsa yada km takip edilebilse.
    Cevapla
  • Trslı 6 yıl önce Şikayet Et
    Satış anında notere söylerseniz araç km.sini de yazdırabilirsiniz sözleşmeye.
    Cevapla
  • Cevdet 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir üygulama olur
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah hemen devreye girer bu sistem mükemmel bir uygulama olur. Ortalık dolandırıcı kaynıyor. Takasbank olayı işi aşmış zaten süper bir düşünce.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ben zenginim keyfimden 2 ayda bir araba değiştiriyorum 6 araba eder.bunu Kur'an serbest bırakmışken siz neden yasaklıyorsunuz?
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    serbestliği ile ilgili ayetleri açıp okuyalım, bi de israf ve dünya malı ile ilgilileri açık okuyalım. pişman olursunuz...
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    vay be zenginliğe bak keyfe bak...devletede vergini veriyormusun acaba...
    Cevapla
  • OF'lu 6 yıl önce Şikayet Et
    KUR AN israf ı da yazıyor
    Cevapla
  • ümit 6 yıl önce Şikayet Et
    madem zenginsin bi galeri dükkanı aç 2 ay çok hergün araba değiştir ...
    Cevapla
  • Fuat 6 yıl önce Şikayet Et
    Zengin oldun da bunu mu taktın kafaya
    Cevapla
  • Gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Takasbank'tan kastedilen "İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. " ise her yerde şubesi yok. Tüm bankalar veya öncelikle kamu bankaları/finans kuruluşları bu işi cüzi bir ücretle gerçekleştirmeli. Aksi takdirde yapılması planlanan iş insanların başka türlü mağdur edilmesine de yol açabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle