Yerli otomobile YÖK Başkanı Saraç da talip

İlk aracın 5 milyon TL'ye satılmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da yerli otomobile talip oldu.

GİRİŞ 29.10.2015 12:20 GÜNCELLEME 29.10.2015 12:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yerli otomobil çıktığında mutlulukla alıcı, talip olanlardan biri olacağım. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı son yıllarda bu hususta gayret sarf ediyor. Bilim camiası olarak biz de kendilerini takdirle izliyoruz, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yerli otomobili biz de heyecanla takip ediyoruz" dedi.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'nın (ÖYP) kaldırılmasına ilişkin soru üzerine Saraç, konunun bazı partilerin seçim açıklamalarında bile yer aldığını belirtti.

Üniversitelerin her yıl devlet tarafından verilen ÖYP kadrolarına son dönemde itibar etmemeye başladığını dile getiren Saraç, Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerin ÖYP kadrosu istemediklerine dikkat çekti. 

ÖYP'nin merkezi sistemle yerleştirme yaptığının altını çizen Saraç, "Siz 20 senelik bir hocasınız, bir gün kapıyı biri çalıyor ve diyor ki 'Muhterem hocam, ben yeni asistanınız. Bundan sonra benimle, çalışacaksınız. Sizden sonra ben burada kalacağım.' Bunun, üniversitelerin kimyasını bozduğu şeklinde ciddi bir eleştiri var" diye konuştu.

Üniversitelerden taleplerini aldıklarını aktaran Saraç, ÖYP kadrolarında yetkiyi üniversitelere bıraktıklarında devletin tahsis ettiği kadroların yanma ihtimali bulunduğunu, üniversitelerin zorlaması halinde de yükseköğretim kurumlarının kimyasının bozulma riskinin ortaya çıktığını söyledi.

TÜBİTAK'ın temel bilimleri tercih eden 25 bin öğrenciye burs verdiğini hatırlatan Saraç, desteklerinden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a teşekkür etti.

"Yerli otomobilin alıcılarından biri olacağım"

"Yerli otomobille alakalı mısınız"sorusuna ise Saraç, şöyle cevap verdi:

"Ben de o haberleri takip ediyorum. Yerli otomobil çıktığında mutlulukla alıcı, talip olanlardan biri olacağım. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı son yıllarda bu hususta gayret sarf ediyor. Bilim camiası olarak biz de kendilerini takdirle izliyoruz, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Üniversite-Sanayi İşbirliği Komisyonu kurduk. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyla birlikte oluşturduk. Orada hem akademik kurumlar hem kamu kurumları hem sanayi temsilcileri bulunuyor. Bu gibi hususlar o komisyonlarda da gündeme geliyor. Yerli otomobili biz de heyecanla takip ediyoruz."

Saraç, üniversitelerin de bu konudaki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve yakından takip ettiklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah izin verirse yerli araba çıkarçıkmaz bende alacağım
    Cevapla
  • Göçmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende isterem
    Cevapla
  • Hasan Kayseri 8 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah bende alacağım...
    Cevapla
  • YTC Cem Atilkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Beni de ekleyin listeye.
    Cevapla
  • Emrah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir arabada ben alacam ülkemin menfaati için canım Türkiyem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle