Jaguar'ın yakışıklısı şimdi daha agresif

Jaguar F-Type SVR'nin ilk detayları ortaya çıktı

Jaguar'ın yakışıklısı şimdi daha agresif
Jaguar'ın yakışıklısı şimdi daha agresif
GİRİŞ 26.01.2016 10:14 GÜNCELLEME 26.01.2016 10:20

Otomobilseverler, Jaguar F-Type R’ın etkileyici sesi ve muhteşem görüntüsünü bilir. O araç şimdi daha güçlü ve daha yırtıcı bir görünüme sahip.

Lüks otomobil markası Jaguar’ın, F-Type R modeli üzerine inşa ettiği SVR ortaya çıktı.

Yeni model, selefine göre 25 beygir daha güçlendirilmiş, torku da 19 Nm yukarıya çekilmiş. Ancak aracın teknik özelliklerine girmeden önce, tasarımda yapılan yeniliklerden bahsetmek gerekiyor.

F-Type SVR’de ilk dikkat çeken ayrıntı, tampona eklenen splitter. Araca eklenen bu detay, onu hırçınlaştıran en önemli yenilik olmuş. Ayrıca ızgaranın yanındaki hava deliklerinde de değişikliğe gidilmiş. Bu delikler, Type R’da ikiye bölünmüşken, Type SVR’de aradaki engel kaldırılmış. Böylece araca daha agresif bir görünüm kazandırılmış.

Otomobilin yan ve arka tasarımında ise ilk bakışta bir değişiklik olmadığı görünüyor. Ancak egzozda titanyum sistemine geçilmiş. Yine aracın arkasına bir kanat eklenmiş.

SVR’nin dikkat çekici bir diğer özelliği ise frenleri. Karbon seramik frenlerle otomobilin ağırlığı 20.8 gram aşağıya çekilmiş.

Performans kısmına gelecek olursak… F-Type SVR’de 5.0 litrelik supercharger V8 motor kullanılmış. Supercharger nedir diye sorarsanız, turbo gibi daha çok hava daha az yakıt işlevi gören, ancak çalışma şekli turbonunkinden farklı olan bir sistemdir.

Öte yandan 567 beygir gücündeki otomobil, 0’dan 100 km/s’ye 3.8 saniyede çıkabiliyor. Sekiz ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sitemine sahip olan aracın tork değeri ise 699 Nm.

Haber7