2016 Toyota Avensis’te Türk İmzası

Toyota’nın D segmentinde prestij ve üst düzeyde konfor sunan modeli Avensis’in üçüncü nesli, Cenevre’de basın lansmanı ile tanıtıldı.

2016 Toyota Avensis’te Türk İmzası
2016 Toyota Avensis’te Türk İmzası
GİRİŞ 23.06.2015 08:41 GÜNCELLEME 23.06.2015 08:41

1.6 litrelik dizel motorun ilk kez kullanıldığı Yeni Avensis’te etkileyici ve güçlü bir duruş sergileyen yeni ön ve arka tasarım; zarif çizgilere sahip, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekan ilk bakışta dikkat çekiyor.

2016 Avensis Toyota Avrupa bünyesinde Proje Direktörü olarak görev yapan Türk mühendis Ahmet Karaman’ın başkanlığındaki 70 kişilik bir tasarım ekibi tarafından baştan sona yenilendi. Kalite kavramına yeni bir bakış getiren Avensis, geliştirilen güvenlik özellikleri ile şimdi çok daha güvenli ve konforlu sürüş keyfini her versiyon ve donanım seviyesinde sunuyor. Üretime başlandığı 1997’den bu yana 1 milyon 711 bin 800 adedi aşan satış rakamına ulaşan Avensis’in yeni nesli İngiltere’de üretiliyor. 2016 Toyota Avensis, Sedan ve Station wagon (Avensis Touring Sports) gövde tipleriyle satışa sunuluyor.

Merkezi Belçika’da bulunan Toyota Avrupa’da 10 yıldan bu yana Proje Direktörü olarak çalışan Ahmet Karaman, 2016 Toyota Avensis’in D segmentindeki tüm beklentileri karşılayacak bir otomobil olduğunu belirtti. Karaman, Yeni Avensis’te bakılarak ve dokunularak hissedilebilen “algılanan kaliteyi” en üst seviyede sunduklarını da kaydederek “Avensis, lider ve Toyota bayrağını taşıyan bir otomobil. Bir çok yeni teknolojinin standart olarak yer aldığı Yeni Avensis, premium segmentteki otomobillerde algılanan kaliteyi şimdi en üst seviyede sunuyor. Bunu kullandığımız malzemenin kalitesi, uyumu gibi tüm detaylara azami düzeyde dikkat ederek gerçekleştirdik. Yeni Avensis ile çok başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.