Levha Olmaksızın Radarla Hız Kontrolü Yapılır mı?
Levha Olmaksızın Radarla Hız Kontrolü Yapılır mı?
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, karayolu trafiğinin bir düzenle gerçekleşmesi, ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların önüne geçilebilmesi, bu kapsamda tehlikenin önüne geçilip zarar oluşmaması amacıyla birçok idari suç veya cezaya yer vermiştir.

Yorumlar29

  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    gaziantepte trafik polisleri sürekli çevirme yaptıkları bir noktaya dubalar ve trafik çevirme tabelası koymuşlar, bunun 400 metre gerisinede pusu kurmuşlar. Tabelayı görüp yavaşlayan sürücülerin önüne atlayarak anahtarlarını alıp alkol uygulaması yapıyorlar. Örnek bir tuzak kurma. asıl dubaların olduğu yerdede herhangi bir polis ekibi yok.
    Cevapla
  • Emrah Gündem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazı 2014 de yazılımis ama 2013 yılında tabela kaldırılmasına karar verilmiş ?
    Cevapla
  • Emrah Gündem 5 yıl önce Şikayet Et
    Durduruldum direk 130la hız sınırını aştınız denilerek ceza kesildi. Uyarı tabelası olmadan cezasi işlem uyagalamayacaklarini belirttim kendileri de uyarı tabelasının gerek olmadığını söylediler tabela olmadığını kabul Edip cezayı kestiler. Bende itiraz edeceğim
    Cevapla
  • Abbas Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    4 kere yakalandim radara demiştim kutahyaya giderken yolda rampa aşağı inerken bir duzluk var orada az mazot yakayim diye arabayi saliyorum orada 130 a kadar çikiyor taki duzlukte 80 km düsene kadar gaza basmiyorum adamlar orada nereye radar koyuyor bir türlü anlamadim bazen gorüyorum arabayi otların icine sakliyorlar yazik bir arkadaşim ekiplere limit hedef verip radar kurduruyorlar dedi ne derece dogrudur bilemem
    Cevapla
  • Abbas Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kutahyaya giderken eskişehir trafik ekipleri vatandaşa tuzak kuruyor hiçbir uyarı levhaşı komadan araci saklayip radar kontrolu yapıyor 3 ay icinde bu tuzaga 4 kere yakalandım ne yapmaliyim kanuni bir hakkim yokmu
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    BU MANTIKLA DEVLET HİÇBİR SUÇLA İLGİLİ ÖNLEME YAPAMAZ.HIZA ÇÖZÜMMÜ ODA KOLAY BÜTÜN ARAÇLARA CİP TAKARSIN,KÖKTEN HALLERSİN.. Deveye sormuşlar neren eğri diye,oda nerem doğruki demiş.trafikte maksimum 130 km hız sınırı olan ülkede neden 350 km hız yapan araç sattırılır.Aracı almak hız suçunu işlemek insiyatife bağlı ise,herkes ruhsatsız silah taşısın suç işlemek nasıl olsa insiyatife bağlı.Bu mantıkla Devlet hiç bir suçla ilgili önleme ve önlem alma çalışması yapmamalı.Hatta istihbaratı bile sona erdirmeli.Kişilerin mahremiyeti var devlet kimseyi dinleyemez,kimseyle ilgili istihbarat yapamaz.Hatta yabancı ülkelerle ilgili istihbarat bile o ülkelere güveni sarsar onuda yapmamak lazım.Bırakalım şimdi boş işleri Eğer hız kontrolünü yapmakta samimi isek,bütün araçlara cip takarsın iş kökten halledilir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • macit pekseçer 9 yıl önce Şikayet Et
    bu mantık!. şuna götürmüyor mu ayrıca ? Adam birisini tehdit ediyor bunu şikayet eden kurban polis tarafından korumada .Katil adayı kurbanı takip ediyor yaklaşıyor polis müdahale edecek hop ! bizim hoca devlet vatandaşa tuzak kurmaz diye karşımızda ! 110 km hız sınırında 200 den aşağı düşmeyen adam potansiyel kaza adayıdır. Sen bu adama burada radar var dersen ileride radar yok kopyasını verirsin. Orada yaptığı hız sebepli kazanın da müsebbibi sen ve bu uygulamayı getirenler olmaz mı?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • macit pekseçer 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık!. ersan şen hoca bu kararla ileride aşırı sürat yüzünden sebep olabilecek( mesela -ya radar yok işte tabela yok bastır - sözünün sonrası ile başlayacak ) kazalarda sırtınızda ,omzunuzda -(vicdanınızda!) yük suçluluk duyacak mısınız bilmiyorum !Ama şunu biliyorum :Aşırı sürat ile gerek kendi vasıtasında gerek karşıdan gelen araçta gerekse yayalarda can ve mal kaybına sebep olmak KUL HAKKIDIR! Ha şunu diyeyim ben 80'ler den beri devletin trafik konusundaki bilgilendirme çabalarını takip ederim! En başarılı olunan konuların başında gelir. AMA BUNA RAĞMEN DİREKSİYONA GEÇEN ÇOĞU KİMSE F1 PİLOTU OLUR! Evet otoyolda hız yapılabilecek yerlerde yeni hız düzenlemesi yapılabilir belki ama bu kararı savunmak yazık diyorum , koca profesör! devlet yasal limitleri kontrol ediyor tuzak kurmuyor yazık, yazık, yazık
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • nevzat ipek 9 yıl önce Şikayet Et
    RADAR... BANA KALIRSA RADAR BÖYLE RAST GELE YERE KONULMAMALI.. Konulacak yer var konulmayacak yer var.. düz yerde 130 yapılsın demiyorum burada da 90 la gidilirse olmaz be ..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru. Bir karar. Devlet vatandaşına tuzak kuramaz, sadece korur. Amaç aşırı hızın önüne geçmek, aşırı hızdan ceza kesmek değil. Olması gereken ortalama hıza göre caydırıcılık konulması. Anlık hız aşımı için bir sürü haklı sebep sayılabilir. Araç sollayan insan hız aşımından sollama ve kendi şeridine dönüşte ceza yememeli. Ancak yemeyen yok denk giderse. 90 ile giden dengesiz bir sürücüyü 110 ile geçebilirsin demek saçmalık. Aracı el veriyorsa 150 ile de aniden geçebilmeli ve kendi şeridinde ani fren yapmadan normal şekilde yasal hız sınırına inebilmeli. Ama bu mümkün değil uygulamada. Yeter ki radarda 110 üstü görünsün yeter.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    radar. Birde şehir içi radarlar var,sıkıntılı olan.Trafik yoğunluğunu artıran,trafiği durma noktasına getiren.Limitler artırıldı ama insanlar yine de radarlara yaklaşınca neredeyse durma noktasına geliyor.geçince kaza basıyor.
    Cevapla
  • joe black 9 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık. dünyanın en saçma işidir, tabela yok diye ceza kesilmemesi... türkiyeden başka bir ülkede böyle komik bir hukuk da olduğunu sanmıyorum... oldu olacak polis radarın konduğu yerden önce arabaları durdurup uyarsın... sürücüler hız sınırını bilmiyor mu???? ehliyeti kasaptan mı alıyorlar?????
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • özgür karaduman 9 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem kardeşim ağzına sağlık. Aynen öyle, nerede hıza müsait yer var oraya kurarlar, ki orası da genelde otoban gibi yol olmasına rağmen şehir içi olduğu için meskün mahal kapsamında hız limiti düşüktür. Sürücülerin genel ortalmasına da bakılmalı 300 metrelik yerde 80 ile gidene radar yazmak adalet değil. Takın arabalara cihaz, herkes her an kontrol edilsin. Hem ortala hızı geçice otomatik ceza kesilsin hem de hızı çok aşınca. İşte ozaman ben gerçek anlamda adalet ve kontrol var derim. Ben sürekli dikkat etcem her kurala uyacam, sonra 70 limiti olan ve gerçekten de çok güvenli ve rahat hız yapılacak yerde yine de dikkat edeyim deyip 80le gidecem ve radara yakalanacam, şehir içindeki çakallar da 120 ile daracık yerde hız yapacak ve ceza yemeyecekler. Bizimkiler ceza koçanını dolduruyorlar dostlar alışverişte görsün misali.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muharrem 9 yıl önce Şikayet Et
    samil bayram. radar uygulamasındaki amaç hangi mevkilerde kaza ve benzeri olay yaşanıyorsa o bölgelere uygulanmalı ve uyarı levhası ile sürücüleri uyarmaktır, fakat bizim polisimiz nerede hız yapmaya müsait yer varsa oralara tuzak kurmaktadır, radar uygulaması kaza olan mevkilerde uygulanır ki (uyarı levhası ile) insanlar görsün o bölgede yavaş ve dikkatli bir şekilde yol alsınlar diye. amaç budur tuzak kurmak değil
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ismail arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tam Düz Mantık(sızlık). bu saçma düz mantığa göre her suç için '...... yapmak yasaktır' ibaresi konması gerekir. o zaman, mesela cinayet işleyen birine de işlenilen yerde 'cinayet işlemek yasaktır' yazmıyorsa ceza veremezsin.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat