En güçlü ‘dört silindirli'

Mercedes-Benz gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarılması planlanan A 45 AMG'nin ilk resmi fotoğraflarını yayınladı.

En güçlü ‘dört silindirli'
En güçlü ‘dört silindirli'
GİRİŞ 14.02.2013 19:15 GÜNCELLEME 14.02.2013 19:51

Audi S3 ile rekabet edecek şekilde tasarlanan A 45 şu ana kadar AMG'nin çıkardığı en küçük Mercedes.

Ya V8, ya da V12 kullanan bütün diğer AMG modellerinin aksine, yeni A45 AMG dört silindirli 2,0 litrelik bir turbo motor kullanıyor.

360 beygir güç üreten motor bir üretim otomobilindeki en yüksek litre başı beygir gücü değerine sahip ve AMG tarafından elle yapılmış.

Otomobil gücünü yeni AMG 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi ve yedi vitesli otomatik şanzıman ile aktarıyor ve 0'dan 100 km'ye sadece 4,6 saniyede çıkıyor.

AMG modelleri sadece ivmeleriyle değil, çıkardıkları motor sesi ile de öne çıkarlar. Turbo beslemeli dört silindirli bir motor doğal haliyle çok dikkat çekici bir ses çıkarmayabilir, ama Mercedes otomobilin sesini daha çarpıcı hale getirmek için bir AMG spor egzoz sistemi geliştirmiş.

A45 AMG aynı zamanda yol tutuşunu iyileştirmek için yeni spor süspansiyonla ve hıza duyarlı AMG direksiyonla geliyor ve ESP sistemi üç farklı ayarda çalışabiliyor: Açık, Spor, Kapalı. Ayrıca ayrı ayrı tekerlekleri frenleyerek kafadan kaymayı azaltabilen bir Dinamik Viraj Yardımı modu da var.

AMG'nin alameti farikası olan iki çubuklu ızgara ile A 45, standart A Sınıfı'ndan ayrılıyor. Ek olarak araçta alçaltılmış gövde, arka dağıtıcı, alaşım jantlar ve krom kaplamalı çift egzoz çıkışları dikkat çekiyor. İç kısımda deriyle kaplı kırmızı dikişli spor koltuklar, kırmızı emniyet kemerleri ve bütün hava deliklerinde kırmızı süsler bulunuyor.

Mercedes bir dizi stil ve performans aksesuarları de sunacak. Bunlar arasında büyük bir arka kanat, farklı tasarımda bir aerodinamik paket ve daha sıkı AMG Performance süspansiyon bulunuyor.

Araç süper otomobillerle rekabet eden performansına rağmen 100 kilometrede sadece 6,9 litre harcıyor ve kilometrede 161 gram CO2 oluşturuyor.

En güçlü dört silindirli AMG A45
GALERİYE GİT