Maserati'nin hız canavarı Autoshow'da

Maserati'nin GranTurismo modelinin 460 HP'lik en güçlü versiyonu olan ve ülkemizde ilk etapta 3 adet satılan Maserati GranTurismo Sport, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında otomobil severlerle buluştu.

Maserati'nin hız canavarı Autoshow'da
Maserati'nin hız canavarı Autoshow'da
GİRİŞ 02.11.2012 16:39 GÜNCELLEME 02.11.2012 16:39

Keskin yol tutuş özellikleri, fark yaratan sportif tasarım unsurları ve 300 km/s'lik son hız değeriyle İstanbul Autoshow'da en çok ziyaret edilen lüks süper spor otomobillerin başında gelen Maserati GranTurismo Sport, Tofaş çatısı altında yer alan FerMas tarafından spor otomobil severlerin beğenisine sunuldu. Maserati GranTurismo Sport, 317 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çekiyor.

FerMas, Maserati GranTurismo model ailesinin en güçlü versiyonu olarak dikkat çeken 460 HP'lik Maserati GranTurismo Sport ile İstanbul Autoshow'da boy gösterdi. Ülkemizde satışa sunulmasının ardından 2012 İstanbul Autoshow Fuarı'nda da otomobil severlerle buluşan Maserati GranTurismo Sport ülkemizde 317 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim fiyatıyla dikkat çekiyor. 5 yılda dünya çapında 15 bin adetten fazla satılan Maserati GranTurismo modelinin başarısını daha da yukarılara taşımaya hazırlanan GranTurismo Sport, keskin yol tutuş özellikleri, fark yaratan sportif tasarım unsurları ve 300 km/s'lik son hız değeriyle büyük beğeni topladı.

Maserati'nin Yeni Başarı İkonu: GranTurismo Sport!

Maserati GranTurismo Sport, yenilenmiş tasarımı ve performans bakımından sporcu doğasını daha da ileriye taşıyan yeni teknolojik özellikleri sayesinde bir adım öne çıkıyor. Maserati GranTurismo Sport'un kaputu altında görev yapan 460 HP güç ve 520 Nm tork üreten 4.7 litrelik V8 motor, 6 ileri vitesli 2 ayrı otomatik şanzıman ile kombine edilebiliyor. Daha sportif performans sergileyebilen elektronik MC Shift vites kutusuyla daha hızlı vites geçişi sağlamasıyla (100 milisaniye kadar) dikkat çeken Maserati GranTurismo Sport, 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 sn'de tamamlarken, 300 km/s'lik maksimum hıza erişebiliyor. Bununla birlikte GranCabrio Sport ve Quattroporte Sport GT S'de de kullanılan "MC Otomatik Vites Yönetimi" yazılımına sahip otomatik şanzımanlı GranTurismo Sport versiyonu ise 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 sn'de tamamlarken, 298 km/s'lik son hıza erişebiliyor. Süspansiyon bakımından Yeni GranTurismo Sport'ta, yolcu konforunu iyileştirirken otomobilin tepkilerini daha da keskinleştiren ve sürüşü daha da eğlenceli kılan devamlı amortisör sistemi kontrolünün geliştirilmiş hali olan Sport Skyhook sistemine yer veriliyor. Sport modunda iken sürücü hareketlerine cevap vermek adına çok keskin bir kimliğe bürünen Maserati GranTurismo Sport, normal konumda ise daha yumuşak ve konforlu bir sürüş imkânı sunuyor. 20 inç'lik Astro tasarımlı alaşımlı jantların arkasında, önde 6 pistonlu fren kaliperleri ve arkada 4 pistonlu fren kaliperleri ile Brembo çift-döküm teknolojisine sahip fren sistemi yer alıyor. Oluklu ve delikli disklerle ağırlığı %15 ila %20 oranında azaltan fren sistemi, düşük yıpranma ve üst düzey parça performansı sunan döküm demir ve alüminyumdan üretilmiş olmasıyla da dikkat çekiyor.

Yenilenen tasarım yapısıyla da dikkat çeken Maserati GranTurismo Sport'un ön tamponu, LED teknolojisi ile desteklenmiş yeni farlar ve geleneksel oval ızgara arasındaki uyumu sağlamak adına yeniden tasarlanmış olmasıyla dikkat çekiyor. Böylece hava akışının ve fren soğutma işlevinin daha başarılı gerçekleştirilmesine imkân verilirken, Maserati'nin kırmızı çizgili krom arması 460 HP'lik Maserati sporcusunun performansı hakkında belirgin fikir vermesi bakımından önem taşıyor. Maserati GranTurismo Sport'un arka bölümünde ise yeniden tasarlanan daha koyu renkli arka far grubu kendini belli ediyor.