Karşınızda yeni Audi A7 Sportback!

Audi A7 Sportback, perdelerini kaldırarak otomobil tutkunlarının karşısına çıktı.

GİRİŞ 20.10.2017 10:18 GÜNCELLEME 20.10.2017 10:20

2018 Audi A7 Sportback, örtülerinden kurtularak yeni tasarımıyla ortaya çıktı.

Audi’nin yeni nesil tasarım dilinin binek segmentteki ikinci temsilcisi olan yeni A7 Sportback, genel yapısı itibarıyla sportif bir A8’i andırıyor. 

Dış tasarım

Araç 4.969 milimetre uzunluğa, 1.908 milimetre genişliğe, 1.422 milimetre yüksekliğe ve 2.926 milimetre aks mesafesine sahip. Selefine oranla her açıdan büyümüş durumda. Bagajda 535 litrelik kullanım alanı vadeden araçta koltuklar devre dışı bırakıldığında bu alan 1.390 litreye çıkabiliyor.

Dış tasarımda çok daha keskin bir yapının hakim. A8’e göre daha geniş ve alçak yapıda olan ön ızgara ve HD Matrix LED teknolojisine sahip lazer destekli ön ışıklandırma öndedeki karakterin temel taşlarından.

A7’nin arka bölümüne geçtiğimizde yatlardan örnek alınan grafikli arka ışıklandırmaları takip ediyor. Bu ışıklandırmalar araç ilk açıldığında ve kapatıldığında kullanıcısını selamlamak amacıyla özel bir grafik ahengiyle yanıp sönüyor. Bu bölümde yer alan entegre spoiler, 120 km/s hızda harekete geçiyor

İç tasarım

Dışarıda kullanılan geometrik çizgilere atıfta bulunarak oluşturulan kokpitte sesle kontrol edilebilen multimedya ve 10,1 inç’lik sürücü ekranı bulunuyor. 12,3 inçlik Audi Sanal Kokpit teknolojisiyse opsiyonel olarak satın alınabiliyor. Büyüklüğü 8,6 inç olan alt bölümdeki ekrandaysa birçok özellik kontrol edilebiliyor.

Uzaktan park özelliği

A7’nin güncel teknolojileri arasındaki en büyük parçaysa yapay zeka destekli sürücü asistanı. İlk kez A8’de gördüğümüz bu özellikle kendi kendine park etme özelliğinin yanı sıra araç dışından uzak kontrol ile park etme de yapılabilecek. Otonom sürüşe giriş niteliğindeki tüm ekipmanlarla desteklenen A7’de on iki ultrasonik sensör, beş radar, beş kamera ve lazer tarayıcı toplamda 39 adet elektronik destek asistanıyla birlikte yoğun trafikte kullanıcısına otonom sürüş deneyimi ile buluşturuyor.

Teknik bilgiler

Otomobilde 3.0 litrelik altı silindirli turbo benzinli motor görev yapıyor. Bu motor 340 beygir güç üretebilirken ve 500 Nm tork değerine sahip. Bu güç tekerleklere 7 ileri S-tronic şanzımanla iletiliyor.

Fabrika verilerine göre 0’dan 100’e 5.3 saniyede çıkabilirken azami hızı 250 km/s. Yine fabrika verilerine göre ortalama 100 km'de 6.8 litrelik tüketime sahip.

Önümüzdeki dönemlerde araca hibrit de dahil olmak üzere yeni motor seçeneklerinin eklenmesi planlanıyor.

2018 Audi A7 Sportback fiyatı

Otomobilin Türkiye'deki fiyatı henüz belli olmasa da, Audi A7 55 TFSI quattro S tronic versiyonuyla Almanya’da 67.800 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: LOG