Seat'tan iki yeni model

SEAT'ın Frankfurt planlarının başında Arona geliyor. Fuarda ayrıca SEAT’ın şimdiye dek geliştirdiği en güçlü modeli olan Leon CUPRA R tanıtımı da yapılıyor.

Seat'tan iki yeni model
Seat'tan iki yeni model
GİRİŞ 11.09.2017 10:29 GÜNCELLEME 11.09.2017 10:29

SEAT Frankfurt Otomobil Fuarı’nda iki yeni modelinin dünya prömiyerini yapıyor. Fuarın ilk günü farklı bir şovla tanıtılacak olan Arona ve Leon CUPRA R markanın fuardaki iddialı modelleri.

Arona’nın özellikleri

Markadan yapılan açıklamaya göre, SEAT, yeni Arona ile kompakt crossover segmentine giriyor. Sürüş deneyimlerini daha da heyecanlı kılmak isteyen sürücüler için tasarlanan Arona, SEAT’ın SUV ürün gamında Ateca’nın altında konumlandırılıyor ve Ibiza’nın ardından markanın MQB A0 platformu kullanarak üreteceği ikinci otomobili olarak yer alıyor.

Martorell’de üretilecek olan Arona, tasarımı, yüksekliği, genişliği, kompakt crossover ebatları, geniş kişiselleştirme seçenekleri ve güvenlik ile bağlantı alanlarındaki gelişmiş teknolojileri ile öne çıkıyor.

Arona; Ateca, yenilenen Leon ve yeni Ibiza ile başlayan ve önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanan büyük SUV ile tamamlanması hedeflenen SEAT tarihindeki en büyük ürün atılımının bir sonraki adımını teşkil ediyor.

CUPRA R’dan 799 adet satışa sunuluyor

SEAT fuarda, bugüne kadar geliştirdiği en güçlü modelini; Yeni SEAT Leon CUPRA R’ı tanıtıyor. Yalnızca 799 adet üretileceği için aynı zamanda markanın şimdiye kadarki en ayrıcalıklı modeli olan önden çekişli yeni SEAT Leon CUPRA R, manuel (310 PS) ve DSG (300 PS) şanzıman seçenekleriyle sunulacak. Ön ve arka kanatlarda, yan eteklerde ve arka difüzörde yer alan karbon fiber detaylar, bakır rengi yan aynalar ve jantlar gibi ayrıntılar dikkat çekerken, çamurluklar ve ön kısım da çok daha güçlü bir tasarıma kavuşmuş durumda.

2017 sonunda yola çıkacak olan SEAT Leon CUPRA R modelinin 799 şanslı sahibini, otomobilin dışı gibi karbon fiber ve bakır işlemeli bir iç mekan ve Alcantara kaplamalı direksiyon ve vites kolu gibi ayrıntılar bekliyor.

Yeni Leon CUPRA R, ayrıca bir dizi ilave özellikle birlikte geliyor. Ön aksta kamber açılarında değişikliğe gidilirken, DCC (Dynamic Chassis Control - Dinamik Şasi Kontrolü) özellikli süspansiyon ve Brembo frenleri de araca dahil ediliyor. Otomobildeki bir diğer yenilik ise, egzoz sistemi. Tüm bu özellikler yeni Leon CUPRA R’ı daha sportif olduğu kadar, markanın iddialı kullanıcıları için tasarlanmış benzersiz ve tek seferlik bir otomobil haline getiriyor.

Kişisel sesli asistan Amazon Alexa

SEAT, Avrupa’daki tüm otomobil üreticileri arasında otomobillerine Amazon Alexa’yı interaktif ses hizmeti olarak entegre eden ilk marka oldu. İlk kez bu yılın sonunda Leon ve Ateca’da sürücülerle buluşacak olan Alexa, önümzdeki yıl da Ibiza ve Arona’larda yerini alacak.

SEAT ile Amazon Alexa arasındaki entegrasyon, sürücülere akıllı çözümler sunmayı ve direksiyon başında geçirilen süreyi optimum hale getirmeyi amaçlıyor. SEAT’ın otomobil içine entegre edeceği Alexa, sürücülere navigasyon, en yakın otomobil bayilerinin yeri veya akşam yemeği için gidilebilecek mekanlar gibi konularda yardımcı olacak.