İşte yeni Porsche Cayenne

Porsche’nin en beğenilen modellerinden biri olan Cayenne’in üçüncü nesli yollara çıkmaya hazırlanıyor.

İşte yeni Porsche Cayenne
İşte yeni Porsche Cayenne
GİRİŞ 06.09.2017 10:03 GÜNCELLEME 06.09.2017 10:03

Porsche, üçüncü nesil Cayenne’i tanıtıyor.

Tamamen yeniden kurgulanan modelin, önceki versiyona göre daha geniş olan ön hava girişleri var. Yine önceki versiyona kıyasla, aynı aks mesafesine (2.895 milimetre) rağmen 63 milimetre daha uzun ve tavan yüksekliği de 9 milimetre daha kısa olan Cayenne, 4.918 milimetrelik boyu ve yan aynalar hariç 1.983 milimetrelik genişliği ile zarif ve modern bir görünüme sahip. Bagaj hacmi de 100 litre artışla 770 litreye çıkmış.

Yeni far şekli

Porsche, farlara üç aşamalı bir aydınlatma şekli getirmiş. LED far, Cayenne’de standart donanım olarak geliyor. Bir üst seviyede ise viraj ışığı ve otoyol ışığı gibi aydınlatma seçenekleri sunan opsiyonel Porsche Dynamic Light System (PDLS) yer alıyor. En üst donanım seçeneği ise PDLS Plus dahil matrix hüzmeli LED farlar.

Cayenne ve Cayenne S sunuluyor

Porsche yeni SUV modelini, iki versiyon halinde pazara sunuyor: 6 silindirli, 3 litrelik turbo motorlu Cayenne 340 hp güç üretiyor ve 450 Nm torka sahip. Dolayısıyla, Cayenne’in standart versiyonu dahi üst düzey bir sürüş performansı sunuyor. Sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 6,2 saniyede (Sport Chrono Paketiyle 5,9 saniye) çıkan bu versiyonun azami hızı ise 245 km/s. Pazara sürülecek ikinci Cayenne modeli ise Cayenne S. Bu modelin kalbinde ise çift turboşarjlı 2,9 litrelik bir V6 motor yer alıyor. Yeni geliştirilen bu motor 440 hp gücünde ve 550 Nm tork üretiyor, yani önceki nesle kıyasla 20 hp daha güçlü. Cayenne S bu sayede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 5,2 saniyede (Sport Chrono Paketiyle 4,9 saniye) çıkabiliyor. Azami hızı ise 265 km/s.

Tiptronic S ve PTM sistemleri

Cayenne’in hem sportifliği hem de konforu daha da ileriye taşıyan geliştirilmiş performans aralığının ardında yatan temel sebeplerden biri, yeni, 8 vitesli Tiptronic S şanzıman.

Türkiye'ye geliş tarihi

Yeni Cayenne'ın Türkiye’de Aralık ayından itibaren satışa sunulması planlanıyor.