Çizimleri yayınlandı! Kia'dan yeni crossover

Kia, yeni B crossover modelinin Stonic adını taşıyacağını sonunda resmen açıklarken, aracın çizimleri de ortaya çıktı.

Çizimleri yayınlandı! Kia'dan yeni crossover
Çizimleri yayınlandı! Kia'dan yeni crossover
GİRİŞ 07.06.2017 15:21 GÜNCELLEME 07.06.2017 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kia, yeni B segmenti crossover modelinin Stonic adını taşıyacağını sonunda resmen açıkladı. "Speedy - Hızlı" ve "Tonic - Tonik" kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulan kompakt SUV, Kia'nın açıklamalarına göre oldukça çevik olacak.

Güney Koreli üretici, modelin isminin yanı sıra tasarımını da paylaştı. Üç adet dizayn eskizi ile karşımıza çıkan Stonic hem iç, hem de dış tasarımını sergiliyor. Fotoğraflardan da görüldüğü üzere Stonic, ayrık ön far tasarımına sahip ilginç görünümlü Kona'nın aksine geleneksel bir tasarıma sahip olacak.

Stonic, bu tasarım çalışmalarında devasa jantlarla sergilense de, Kia bunları üretim modeline taşımayacaktır. Aynı durum geri çekilen kapı kolları ve arkadaki devasa egzoz çıkışları için de geçerli. Crossover'ın yol versiyonu büyük ihtimalle daha büyük bir kabine ve yan ayna düzenine sahip olacaktır. Kısacası burada gördüğünüz tasarım çalışması kadar havalı olmayacak. Kia, Stonic modelinin büyük kardeşleri Sportage ve Sorento'dan bazı çizgiler taşıyacağını belirtti. Tavan çizgisi ve arka far düzeni bu noktada en çok dikkat çeken detaylar.

Motor1 Türkiye

YORUMLAR 1
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    devrim arabalarını yaptığımızda bizede öğretin bizde yapalım diyen korenin geldiği noktayı görünce içim kan ağlıyor ve üzerimize ölü toprağı serpip bizi bu hale getiren tüm yöneticilerimizi acaba nasıl anıyorum.
    Cevapla