Mercedes’in AMG GT konseptini yakaladı

Mercedes’in AMG GT konsepti ile hayata geçirdiği yeni aracını, Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde görücüye çıkardı. Aracın görsellleri, otomobil avcılarının ilgi odağı oldu

Mercedes’in AMG GT konseptini yakaladı
Mercedes’in AMG GT konseptini yakaladı
GİRİŞ 07.03.2017 15:10 GÜNCELLEME 07.03.2017 15:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mercedes-AMG ortaklığının yeni üyesi Cenevre Otomobil Fuarı'ndan önce tanıtıldı. Mercedes’in AMG ortaklığıyla geliştirdiği dört kapı sport sedan konsepti, dış tasarımıyla dikkatleri çekmeyi başarıyor. 

Mercedes-Benz tarafından ilk resmi detayları açıklanan ve Porsche Panamera’nın yeni rakibi olarak görülen araç, AMG GT ile yer yer benzerlik gösteriyor. 4.0-litrelik çift turbolu V8 motoru, arkada konumşandırılmış elektrik motoru ile birlikte 805 bg güç üretiyor.

Ön camdan başlayıp, tavan ve arka tarafa kadar uzanan uzun bir hatta sahip olan araç, dar tasarımlı ön farları ve üç boyutlu efektli arka farlarıyla AMG GT modellerini andırıyor. Araçta, geleneksel aynaların yerini kameralar alıyor. Bu şekilde araca aerodinamik görüntü kazandırıyor. Rüzgar direncini mümkün olduğunca azaltmak için önde aktif ızgaranın kullanıldığı bu modelde; ortada konumlandırılmış egzozlar arka tarafın daha güçlü görünmesini ve egzozların bu konumu hemen altında yer alan difüzörün vurgulanmasını sağlıyor. 

Mercedes’in AMG ortaklığıyla geliştirdiği dört kapı sport sedan konsepti, AMG modellerinde olduğu gibi MRA platformu üzerine geliştirildiği ifade ediliyor.

MERCEDES-BENZ NELER YAPTI?

1926 yılında Karl Benz'e ait şirket Benz & Cie. ve Gottlieb Daimler'in şirketi Daimler Motoren Gesellschaft'in birleşmesi sonucu kurulan mercedes-Benz, bir Alman markası olarak beğeni topluyor. 

Mercedes-Benz, amblemi ile en çok dikkat çeken araçları üretmeye devam ediyor. Bu amblem, şirket kurucusu Karl Benz, Deutz'daki motor fabrikasındaki görevinin ilk yıllarında, Köln ve Deutz manzaralı evinin tepesine bir yıldız amblemi koymuş, eşine yazdığı mektuplarda bu yıldızın günün birinde başarıyı ve gücü temsil edeceğini ve fabrikasının üzerinde parlayacağını söylemesiyle ortaya çıkıyor.

Yıldız Daimler'in, motorlu araçların "karada, suda, havada" evrenselliğini simgelediği söyleniyor. 1916 yılında yıldızın etrafı, içinde dört küçük yıldızın ve Mercedes isminin yer aldığı bir daireye çevriliyor ve daha sonra 1926'da Daimler-Benz birleşmesi ile Benz'in defne yapraklarından çelengi yıldızın etrafını sarıyor.

MERCEDES-BENZ HANGİ SERİLERİ ÜRETİYOR?

Mercedes-Benz; A, B, C, CL, CLA, CLC, CLK, CLS, E, G, GL, GLA, GLC, GLE, GLK, GLS, M, R, S, SL, SLC, SLK, SLS AMG, AMG GT, V, Mayback S gibi serileri üretiyor.

Bunların dışında hafif ticari araç olarak; Sprinter, Vario, Vito, Viano ve Citan modelleri hayata geçiriyor.

Mercedes-Benz tarafından Atego, Axor, Actros isimli modeller ise kamyon kategorisinde üretiliyor.

Şehiriçi toplu taşıma otobüslerinde Conecto, CapaCity, Citaro ve Citaro LE modellerini üreten Mercedes-Benz şehirlerarası otobüslerde ise Travego, Tourismo, Inouro, Tourismo K, Tourismo RH ve Integro modellerini tüm dünyaya ulaştırıyor.

Mercedes-Benz son olarak 2017 yılında ise Mercedes-AMG ortaklığına yeni modelini dahil ederek tüm dikkatleri yine üzerine çekiyor. Bu yeni modelin görselleri henüz paylaşılmışken, araç hakkında detaylı bilgilerin Cenevre Otomobil Fuarı'nda verileceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR 1
  • erikli 7 yıl önce Şikayet Et
    bu modeli bizi kıskandığı için çıkarmışlar.
    Cevapla