İzmit'te üretmeyi planlıyorlar! İşte o model

İzmit'te üretim yapan Güney Koreli marka, burada ürettiği modellere bir de SUV eklemeyi planlıyor.

İzmit'te üretmeyi planlıyorlar! İşte o model
İzmit'te üretmeyi planlıyorlar! İşte o model
GİRİŞ 02.01.2017 11:41 GÜNCELLEME 02.01.2017 12:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Otomotiv sektöründe yılın ilk yatırım haberi Hyundai’den geldi. Güney Koreli marka, i10 ve i20’den sonra İzmit’te B segmentinde SUV üretme kararı aldı. B-SUV’dan yılda 50 bin adet üretmeyi planlıyor.

Sabah gazetesinden Ufuk Sandık'ın haberine göre, yılı üretim, ihracat ve iç pazar olmak üzere üç rekorla kapatan otomotiv sektöründe, ilk yatırım haberi Hyundai'den geldi. Güney Koreli marka, İzmit fabrikasında i10 ve i20'den sonra üçüncü model olarak B segmentinde yer alan bir SUV üretme kararı aldı. B-SUV'dan yılda 50 bin adet üretilmesi planlanıyor.

BAŞKAN KOPYA VERDİ

Yeni modelle birlikte tesisin 245 bin adetlik üretim kapasitesinin tamamı doldurulmuş olacak. Geçen hafta Güney Kore'de yönetim kurulu toplantısına katılan Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Mong Hyun Yoon, Türkiye'ye yeni modelle döndü. Üretilmesi planlanan SUV'un mevcut iki model arasından seçileceğini söyleyen Mong Hyun Yoon, "Hindistan'da üretilen Creta ile Kore'de temmuzda satışa çıkacak yeni B-SUV modelleri arasından tercih yapacağız. Boyutları daha büyük olan Creta, Türkiye pazarı için uygun. Diğeri Intrado şirin ama daha küçük. Benim gönlüm Creta'dan yana" dedi.

HEDEF 2019

Creta'nın Hyundai Assan için daha uygun ve kârlı olacağının altını çizen Mong-Hyun Yoon, yeni yatırımla ilgili olarak şunları anlattı:

"i10 ve i20'nin yan sanayi parçalarının yüzde 24'ü Hindistan'dan geliyor. Fiyatı daha uygun oluyor. Bu yüzden Creta'nın seçilme ihtimali çok daha yüksek. Ana merkez B-SUV'un İzmit'te 2021'den itibaren üretilmesini planlıyor. Ben ise Avrupa ve Türkiye'de bu segmente olan ilginin arttığını ve bir an önce üretime geçmeyi istiyorum. 2019'da Creta'yı fabrikamızın bantlarından indirmek için çabalıyorum. O dönemde Creta makyaj geçirmiş olacak."

YORUMLAR 7
  • Gokhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerlide malesef isi gereksiz uzatip yokusa suruyorlar yok efendim uzay teknolojisi olcakmis falan yapin kardesim lpg dizel benzin versiyonlu normal bi araba bak millet nasil alcak catir catir ha arkada arge ne devam et gelistir elektrik su bu ama bu isi uzatma artik normal arabayi yap milletin sabri kalmadi
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    hani Türkiye de terör vardı yatırımcılar kaçıyordu hain abd hain ab hain fetöcüler
    Cevapla
  • musa 7 yıl önce Şikayet Et
    bende yerli otoyu bekliyorum ısrarla...
    Cevapla
  • adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    ben ford transit aldim oda yerli fiat egea da yerli
    Cevapla
  • murat kardeş 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen ısrarla bekliyoruz
    Cevapla
  • Tamer Danacı 7 yıl önce Şikayet Et
    yerli markamız olmazsa istediğimiz atılımı yapamayız. Bir arkadaşımın İzmit üretimi Hyundai Accent Era sı vardı. Kaputu açınca gördüm ki Adamlar radyatörü bile ülkelerinden getirtmişlerdi. Oysa ki radyatör türkiye de üretimi olan sıradan parça. Diğer markalarda çok ta farklı değil.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobil ne oldu, Allah aşkına? Yerli otomobil alacağız diye hâlâ 1994 model otomobile biniyorum; inatla bekliyorum.. Sırf alın terim gâvura gitmesin diye!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle