Skoda Octavia'ya yeni motor! İşte fiyatı

Skoda Octavia, tamamen yeni 1.0 litre hacimli TSI benzinli motoruyla satışa sunuldu.

Skoda Octavia'ya yeni motor! İşte fiyatı
Skoda Octavia'ya yeni motor! İşte fiyatı
GİRİŞ 14.10.2016 18:59 GÜNCELLEME 14.10.2016 18:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Turbo beslemeli ve üç silindirli 1.0 TSI motor, Skoda Octavia’nın benzinli motor yelpazesinin en son üyesi olarak yerini aldı. 

115 HP güç ve 200 Nm tork üretebilen bu motor, Octavia’da 6 ileri manuel vites kutusunun yanı sıra, istenirse 7 lire DSG çift kavramalı otomatik şanzıman ile de satın alınabiliyor.

YAKIT TÜKETİMİ VE PERFORMANS

Bu motorla donatılan Octavia, manuel vites kutusuyla otoyol sürüşlerinde 100 km’de 3.9 litrelik tüketim vadederken, bu miktar, karma kullanımda 4.5 litre olarak açıklanıyor. DSG vites kutusuyla ise otoyolda 100 km’de 4.1 litre, karma kullanımda ise 4.5 litrelik tüketime imza attığını iddia ediyor. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Octavia 1.0 TSI, 0’dan 100 km/s hıza 9.9 saniyede (DSG-10 sn) ulaşabiliyor.

DONANIMLAR

Octavia 1.0 TSI’ın manuel vitesli versiyonu “Ambition” ve “Optimal”, DSG otomatik şanzımanlı seçeneğiyse “Optimal” ve “Style” donanım paketleriyle satılıyor.

Octavia’da, Ambition donanım paketinden itibaren 6 hava yastığı, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, ESC, ABS, Hidrolik Fren Asistanı (HBA), Motor Çekiş Kontrol Sistemi (MSR), ASR, Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL), Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Start&Stop, yol bilgisayarı, Dokunmatik Multimedya Sistemi, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, deri direksiyon simidi ve vites topuzu gibi zengin standart donanım unsurlarını bulmak mümkün.

YENİ VERSİYONUN FİYATI

Octavia 1.0 TSI’ın manuel vitesli versiyonu 62 bin 900 TL’den, DSG şanzımanlı seçeneğiyse 76 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca Ekim ayı boyunca Skoda Octavia’nın tüm modellerinde 2.000 TL özel fiyat avantajı kampanyası da sunuluyor.

YORUMLAR 4
  • 1jb 7 yıl önce Şikayet Et
    boşa.anlatnayın japondan şaşmayın
    Cevapla
  • Mustafa Gürak 7 yıl önce Şikayet Et
    1980 yılından bu yana SKODA aşığı biri olarak tecrübelerime dayanarak,asla ve asla bu paralara alınacak bir araç olmadığını belirtmek zorundayım.1.0 cc ne demek,böyle saçma bi şey olabilirmi?Adam bize motorsiklet gücünde aracı 77 bin TL den başlayan diyor.Bu aracı alanlar,rampalarda kamyon ve Tırların arkasında çok kuyruk beklerler.Bu araçlar 3 kişiyle rampa tırmanmakta bile zorlanır.Kimse teknoloji ilerledi ayaklarına yatmasın.Bunlar sadece benzini az tüketebilen araç yaptık oldu demeleri için yapılan imalatlar.Bunun dışında şu an piyasada var olan 1.3 cc ve üzeri her aracına da çok isteyerek alırım da,binerim de.
    Cevapla
  • 1453 7 yıl önce Şikayet Et
    küçük motor zorlayarak gittiği için daha çok yakar. güçlü motorlar daha küçük devirde zorlamadan gittiği için dahaaz yakar
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım sen galiba TSI motorun ne olduğunu bilmiyorsun. 1.0 TSI motor, 1.8-1.9 atmosferik motorun gücüne eşdeğerdir. TSI motorun ayrıcalığı küçük olmasıdır, küçük ama etkili motorlardır. Aynı zamanda küçük boyutları yüzünden düşük yakıt tüketirler. Artık TSI motorlar günümüzde yaygınlaşmaya başladı. Bayır çıkamama bilmem ne gibi durumlar söz konusu değil.
    Cevapla