Otomobil alacaklara müjde! Yüzde 25 ucuzladı

Bakanlar Kurulu kararıyla hibrit yani melez araçlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirildi. Böylece hibrit otomobiller yüzde 25 ucuzladı.

Otomobil alacaklara müjde! Yüzde 25 ucuzladı
Otomobil alacaklara müjde! Yüzde 25 ucuzladı
GİRİŞ 06.10.2016 10:00 GÜNCELLEME 06.10.2016 12:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'de çevreci otomobiller konusunda önemli bir adım atıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla hibrit yani melez araçlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirildi.

Resmi gazete'de yayımlanan karara göre, elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1.800 cm3'ü geçmeyen otomobiller için yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45'e, motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2.500 cm3'ü geçmeyen otomobiller için yüzde 145 olan ÖTV oranı yüzde 90'a düşürüldü.Sabah'tan Ufuk Sandık'ın haberine göre, ÖTV indirimiyle Türkiye'de satılan 1.800 cm3'ü geçmeyen bir hibrit otomobilin fiyatı yüzde 25 düştü. Hükümet bu kararıyla hem yerli yatırımı hem de çevreci araçları desteklemiş oldu.

Hibrit araçlara vergi indiriminin çıkmasında Toyota'nın 350 milyon euroluk yatırımı da etkili oldu. ÖTV teşviki, Toyota'nın Adapazarı fabrikasında üreteceği SUV modeli C-HR'yi de etkileyecek. ÖTV'nin inmesiyle C-HR'nin fiyatında önemli oranda iyileşme olacak.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Avrupa'nın dizel ile ilgili çekincelerinin olduğu bir dönemde hibrit araçlar için yapılan düzenlemenin çok doğru bir karar olduğunu söyledi. Bozkurt, "Yapılan düzenlemeyle hibrit araçlar, Türkiye'de en çok tercih edilen 1.6 ve altındaki motorlu araçlarla aynı vergi oranına gelecek ve daha erişilebilir fiyat seviyesinde satılacak."

YORUMLAR 7
  • sefer 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun inşaallah daha da düşer
    Cevapla
  • kebanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzde doksan ötv mi olur.araç artık günümüzde özel bir tüketim olmaktan çıkmıştır,bir ihtiyaç olmuştur.sadece lüks araçlardan ötv alınmalı bence.orta sınıftan bu ötv zulmü kaldırılmalı...
    Cevapla
  • alper 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 145 :) ötv olan var
    Cevapla
  • Suat 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet kesinlikle. Kademeli olarak da uygulanabilir. Yoksa 45 bin TL ye satılan 1,6 cc ve altı aracın da, 120 bin TL ye satılan 1,6 cc aracın da ötv'si %45. 50 bin TL ye kadar %10, 50-75 bin TL arası %20 gibi devam eden kademeli ötv uygulaması olabilir.
    Cevapla
  • mehter takımı 7 yıl önce Şikayet Et
    mehter takımı 1 geri 2 ileri yürür. bizde vergi sistemi geri gelmeden 3 adım seklindedir ama nasıl olduysa vergide 1 adım geri gelinmiş bu da şuna işaret ediyor, 4 adım ileri gidecek bir vergi sistemi bizi beklıyor otomotivde...hayırlı olsun...
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    He, o zaman tamam, şimdi alabilirim. Eğer fiyatlar vergi indiriminden önceki yerine artmasın (kısa bir sürede) bende birşey bilmiyorum.
    Cevapla
  • Aliercan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Karar AB'ye bir darbe olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle