Diğerlerinden çok farklı! Navara'ya yeni versiyon

Almanya'daki ticari araç fuarı için hazırlanan Nissan Navara EnGuard Concept, donanımlarıyla dikkat çekiyor.

GİRİŞ 22.09.2016 16:18 GÜNCELLEME 22.09.2016 17:13

Yunus Emre Kabaoğlu / Haber7

Arama kurtarma işi artık daha havalı. Zira Nissan Navara EnGuard Concept dikkat çekici tasarımıyla ortaya çıktı.

Nissan Navara pikap sınıfında önemli model. Hatta SUV formundaki pikaplar Türkiye'de onunla ünlü oldu diyebiliriz. Şimdilerdeyse Japon marka, Navara'yı bir adım ileri taşıdı. Almanya'daki ticari araç fuarı için hazırlanan konsept, sıradışı tasarımının yanı sıra arama kurtarma ekipmanlarıyla da dikkat çekiyor. 

Ancak biz tasarımından başlayalım...

DAHA KASLI

Bir kere standart Navara'ya göre daha kaslı görünüyor. Bunda en önemli etken çamurluklar. Plastik parçalar eklenerek irileştirilmiş. Ayrıca krom ızgaranın yerinde yeller esiyor. Sis farlarıysa mevcut versiyonda yuvarlakken, bu araçta ince LED sisler tercih edilmiş. Etrafı da kapartılarak kaslı yapıya uyum sağlanmış. Bir başka ayrıntı ise ön tampon. Gri detaylarla süslenen tampon, EnGuard'ın sportif görüntüsünü arttırmış.



Yan kısımda ise siyah şeritlere ek olarak, yeşil bölgeler dikkat çekiyor. Aracın görüntüsüne hareketlilik kazandırmış.

KASADAKİ GİZLİ EKRAN

Navara EnGuard'ın donanımlarına gelecek olursak... 

Aracın kasasında elektrik bataryaları yer alıyor. Kasanın yan tarafına gizlenen ekran da drone bağlı olduğundan dronla takip yapılabiliyor. EnGuard'da oksijen tankı ve can yeleği gibi yardım malzemeleri mevcutken, elektrik bataryaları yakıtla çalışabiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Navara EnGuard Konsept'te 2.3 litrelik dizel motor görev yapıyor. Twin turbo olan motor, 187 beygirlik güç üretebiliyor. Şu an için konsept olan araç, seri üretime geçirilmesi halinde arama kurtarma timlerinin gözdesi olabilir.