Volvo S90 piyasaya çıktı! Fiyatı ise...

Volvo S90 Türkiye'de piyasaya sunuldu. Aracın yeni sürüş ve güvenlik donanımları ise rakiplerini terleteceğe benziyor.

Volvo S90 piyasaya çıktı! Fiyatı ise...
Volvo S90 piyasaya çıktı! Fiyatı ise...
GİRİŞ 15.08.2016 17:37 GÜNCELLEME 15.08.2016 17:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsveçli üretici Volvo’nun teknoloji üssü yeni amiral gemisi S90 satışa çıktı.

Milliyet'ten Levent Köprülü'nün haberine göre, Türkiye’ye için bu yılın sonuna kadar ayrılan 350 adetlik kontenjanın 102’si, henüz araç bayilere gelmeden satıldı.

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Frank Versaevel, “Bu yıl bir adet bile fazladan S90 alamayacağız. Gelecek yıl ise hedefimiz 1000 adet olacak” diye konuştu.

1.6 DİZEL YERİNE YENİ MOTOR

Türkiye’de geçen yıl 7 bin adetlik satış yaptıklarını, bunun “adetsel açıdan” bir başarı olduğunu belirten Verseavel, şöyle devam etti:

“Bu satışların büyük bölümü, 1.6 litre dizel motorlu modellerimiz sayesinde oluşmuştu. Bu yıl söz konusu motorumuz yok. Bunun yerine 1.5 litre benzinli motorumuz olacak. Dolayısıyla hedeflerimizi biraz daha geriye çektik.”

130 KM/S'DE KENDİ GİDEBİLİYOR

Pek çok standart yüksek teknolojili güvenlik donanımına sahip S90’da sunulan “Pilot Assist” fonksiyonu, otomobil 130 km/s hıza kadar, şerit çizgileri içerisinde kalarak ve öndeki araçlara göre gerektiğinde hızını ayarlayarak aracın yol almasını sağlıyor. Bu sürede direksiyona herhangi bir müdahale gerekmezken, sistem, ancak gerektiği anlarda direksiyona müdahale etmesi için sürücüyü uyarıyor. Pilot Assist, tam otonom sürüşe geçiş olarak da tanımlanıyor. 

HAYVANLARI DA TANIYOR

Volvo S90’da, bunun yanında dünyada bir ilk olan, büyük hayvan algılama teknolojisi de bulunuyor. “City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi”ne dahil bu teknoloji ile S90, gece ve gündüz, geyik, at ya da inek gibi büyük hayvanları algılıyor. Aynı zamanda, sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için fren desteği sağlıyor. Araçta bunun yanında geniş bir standart donanım listesi mevcut.

VOLVO S90 MOTOR SEÇENEKLERİ

S90’da 2 benzinli ve iki de dizel seçeneği bulunuyor. Benzinliler 320 HP’lik T6 (AWD) ve 254 HP’lik T5’ten oluşurken, dizeller ise 190 HP’lik D4 ve 235 HP’lik D5 şeklinde sıralanıyor. Tüm motorlar, 2.0 lt hacimli.

VOLVO S90'IN FİYATI

Aracın  başlangıç fiyatı ise 291 bin 540 TL.

YORUMLAR 15
  • Ferhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel araba 130 bin TL olsa hemen alırım
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Arabanın Vergisiz Fiyatı 129.211 TL ÖTV,MTV,KDV Fiyatı 161.874 TL Arabanın fiyatından fazla vergi ne kadar güzel.
    Cevapla
  • ONUR 7 yıl önce Şikayet Et
    segmentine göre üst seviye olmuş.zengin arabası hatta süper zengin arabası bu.normal vatandaş alamaz.10 sene sonra alırız:)))
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı yok, almaya devam beyler, kredi çekin, tarlayı satın, öküzü satın arabaya yatırın
    Cevapla
  • berat 7 yıl önce Şikayet Et
    ötv oldukça şahine doğana kartala binmeye devam hine zenginin arabası parası olan binecek bu arabanın başlangıç fiyatı avrupa ülkelerinde daha uygun yanılmıyorsam bmw bir aracının türkiye geliş fiyatı 37-38 bin euro arası ötvli satış fiyatı 180 bin euro yakın varın siz düşünün bir araba değil hemen hemen 2 arabayıda devlete hediye etmiş oluyoruz :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle