Sınırlı sayıdaki Aston Martin ortaya çıktı

Aston Martin, sınırlı sayıda üretilen Vanquish Zagato Coupe'yi ortaya çıkardı.

Sınırlı sayıdaki Aston Martin ortaya çıktı
Sınırlı sayıdaki Aston Martin ortaya çıktı
GİRİŞ 01.08.2016 13:03 GÜNCELLEME 01.08.2016 13:03

Vanquish Zagato Konsept, 2016 Mayıs ayında İtalya'nın Como Gölü'nde yer alan prestijli Concorso d'Eleganza Villa d'Este'de, lüks otombil tutkunlarıyla buluştu.

Aston Martin'in İngiltere Gaydon'daki üretim tesisinde, 99 adet modelin üretimine başlandı. Aston Martin'in geliştirilmiş 600PS’lik 6.0L V12 motorun ise, 0'dan saatte 100 km/s'ye 3,5 saniyede çıkabildiği belirtiliyor.

DIŞ TASARIM

Tümüyle karbon fiberden üretilen kaportada, büyük tek parça panellerin kullanımıyla gövdedeki bağlantı çizgileri büyük oranda azaltılmış. Diğer tasarım detayları arasında ise Aston Martin Vulcan'ın "bladed (kanatlı)" LED teknolojisinin kullanıldığı Zagato'nun klasik arka görünümünü yansıtan yeni yuvarlak kuyruk lambaları yer alırken, yan aynalar ise One-77’de kullanılan yan aynaları anımsatıyor.

Bu tasarım, hareketli bir rüzgarlık ve aracın arkasında yer alan bagaja kolay erişim sağlayan bagaj kapağı ile tamamlanıyor. Alt gövdeyi çepeçevre sararak önden arkaya doğru belirgin bir hat meydana getiren karbon fiber eşiğin altında ise kıvrımlı hatlarıyla dörtlü egzoz çıkışı yer alıyor.

İÇ MEKAN

Vanquish Zagato’nun iç kısmında ise Aston Martin’in geleneksel işçiliğinin zarafeti, birçok ufak dokunuşla pekiştirilmiş. Ön konsol, havalandırma ızgaraları ve döner kadranlarda kullanılan balıksırtı desenli ve gölgelenmiş karbon fiberle buluşan oksitlenmiş bronz ve analin deri, malzemenin zenginliğini ön plana çıkarıyor. Vanquish Zagato'nun koltuk ve kapılarında ise benzersiz ‘Z’ desenli dikişler kullanılırken, koltuk başlıklarındaki kabartmalar ve orta konsol, Zagato’nun ünlü ‘Z’ logosunu taşıyor.

Gerçek ayrıcalıklar sunan bir spor GT olan Vanquish Zagatoin 2017 yılının ilk çeyreğinde müşterilere teslim edilmeye başlanması hedefleniyor.