Levorg, EyeSight sistemi ile satışta! Fiyatı ise..

Subaru’nun Sport Tourer modeli Levorg, EyeSight sistemi ile satışa sunuldu.

Levorg, EyeSight sistemi ile satışta! Fiyatı ise..
Levorg, EyeSight sistemi ile satışta! Fiyatı ise..
GİRİŞ 30.07.2016 14:22 GÜNCELLEME 30.07.2016 14:26

Subaru mühendisleri tarafından geliştirilen stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem olma özelliğini taşıyan EyeSight sürücü destek sistemi, Levorg modellerinde de sunulmaya başlandı.

WRX’in 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu 170 HP güç ve 250 Nm tork üreten boxer turbo motora sahip Levorg’un EyeSight sistemine sahip yeni versiyonu Levorg bayilerdeki yerini aldı

EyeSight güvenlik sistemi nedir?

Markadan yapılan açıklamaya göre, Subaru EyeSight teknolojisi, araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi sabit nesneleri algılamak için yalnızca stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem. EyeSight teknolojisi Subaru mühendislerinin, seksenlerin sonunda Japonya’da Subaru araçlarda test edilen ve uygulanan milimetrik dalga radar ve lazer radar gibi diğer sistemlerin ardından kapsamlı bir araştırma ve gelişimi sonucunda ortaya çıktı.

Kullanıcının önündeki yol için ikinci bir çift göz gibi olan EyeSight, görüntü tanımlama ile üç boyutlu renkli görüntüler yakalayan iki stereo kameraya sahip. İki kameradan alınan görüntüleri şekil, hız ve uzaklığı kesin bir şekilde belirlemek için kullanan EyeSight yalnızca araçları değil, aynı zamanda motorsiklet, bisiklet ve yayaları da algılıyor. Potansiyel bir tehlike algıladığında sürücüyü uyararak kazanın meydana gelmesini önlemeye yardımcı olmak için gerekirse fren sistemini de devreye sokuyor.

Adaptif Hız kontrolü, Şerit İçi Kontrolü ve Şeritten Çıkma Uyarısı, Önde Giden Aracın Hareket Etme Uyarısı, Şerit Takip Asistanı, Çarpışma Öncesi Fren Sistemi ve Çarpışma Öncesi Gaz Kontrolü gibi geliştirilmiş güvenlik performansıyla EyeSight, sürücü üzerindeki yükü azaltıyor ve araçtaki güvenlik hissini artırıyor.

Subaru Levorg'un fiyatı

Levorg'un 1.6 GTS-S Sport Plus modeli 131 bin 990 TL’lik fiyat etiketine sahipken, GT-S modelinin fiyatı 122 bin 990 TL.