Kia Sorento'da teknolojik yenilikler

Kia Sorento, eklenen yeni teknoloji özellikleriyle yenilendi.

Kia Sorento'da teknolojik yenilikler
Kia Sorento'da teknolojik yenilikler
GİRİŞ 01.05.2016 11:14 GÜNCELLEME 01.05.2016 14:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kia, 2015 yılında yeni jenerasyon modeli ile yollara çıkan Sorento’ya, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Çevre Görüş Sistemi özellikleri eklendi.

Şerit Takip Sistemi; araç istenmeyen bir şekilde şeridinden ayrıldığında, gelişmiş teknolojileriyle sürücüyü anında uyarıyor. Yol çizgilerini tespit ederek çalışan sistem, farklı yol koşulları ve sürüş tarzlarına uyum sağlayarak sürücülerin şeritte kalmasına yardımcı oluyor.

Kör Nokta Uyarı Sistemi; Sorento ile yolda ilerlerken, eğer kör nokta alanında bir araç belirirse, yan aynalarda uyarı ışıkları ile sürücüyü bilgilendiriyor. Sürücüler şerit değiştirmek için sinyal verdiğinde, tehlikeli derecede yaklaşan bir araç varsa, sistem tarafından görsel ve sesli uyarıcılar devreye alınıyor.

Çevre Görüş Sistemi; araç çevresine yerleştirilmiş dört adet kamera sayesinde çevreye ilişkin güvenli ve çepeçevre bir görüş sağlıyor.

YENİ NESİL NAVİGASYON

Kameraların topladığı görüntüler, dijital olarak işlenerek gerçek zamanlı olarak radyo ya da radyolu navigasyon sisteminin ekranına yansıtılıyor. Sürücüler yeni nesil “area view” sistemlerinde 3D kuşbakışı görünümü tercih etme şansına sahipler. Bu özellik, park yeri ararken araç çevresinin daha kapsamlı kontrol edilebilmesine olanak tanıyor.

KIA SORENTO'NUN FİYATI

Navigasyon özelliği ve yeni nesil teknoloji takviyesi ile güçlenen KIA Sorento, 239.000 TL fiyatıyla otomobil severlere sunuluyor.

KIA Sorento’ndaki en önemli gelişmelerinden birisi de 2.0 litre dizel motorda 185 PS güç özelliği. KIA’nın yenilikçi teknolojileriyle üretilen 2.0 CRDI (6 ileri Otomatik) dizel motoru ise düşük yakıt tüketimi vadediyor.

YORUMLAR 2
  • MUHOCAN 7 yıl önce Şikayet Et
    O PARAYA BU ARAÇTAN 2 TANE DE VERSELER ALMAm
    Cevapla
  • katip 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla