O sınıfının amiral gemisi: Nissan Navara

Türkiye'de pikap segmentinin ivmelenmesine öncülük eden Nissan Navara, yeni versiyonuyla bayilerdeki yerini aldı.

O sınıfının amiral gemisi: Nissan Navara
O sınıfının amiral gemisi: Nissan Navara
GİRİŞ 28.04.2016 13:21 GÜNCELLEME 29.04.2016 21:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Pikap segmenti son yıllarda yeni bir boyut kazandı. Artık pikaplar, sıradan ticari araçlar olmaktan çıkıp, adeta SUV kıyafeti giydi. Böylece sadece ticari amaçlar için değil, tıpkı SUV'lar gibi binek amaçla da kullanılmaya başlandı. Bu değişim Türkiye'de de kabul gördü. Pikap segmenti Türkiye pazarında hızlı bir gelişme yaşadı. Bu gelişmede öncülerden biri de Nissan Navara oldu.

Türkiye'de pikap araçların popülerliği, Nissan Navara'nın bu segmente daha sportif görünüm kazandırmasıyla yükselişe geçti. Diğer markaların da bu sınıfta sportif çizgiyi tercih etmesi, söz konusu segmenti önemli derecede destekledi. Bu anlamda amiral gemisi konumunda Nissan Navara'nın son nesli de bayilerdeki yerini aldı.

TURUNCU DEVRİM

Yerden yüksek araçlarda son yılların gözde rengi olan turuncu, yeni Navara'nın da radarına takıldı. Araç, ortaya çıktığı günden bu yana turuncu ile lanse edildi. Yeni tasarımda aracın ön kısmı önemli değişikliklere uğradı. Farlar büyütüldü, ızgara selefine göre daha küçük tutuldu. Krom detaylar ise ön kısımda daha çok yer aldı. Yine bu kısım, yeni dönem tasarımlarına uygun tutularak daha inceltildi. Bu anlamda aracın tasarımı modern çizgilere uyum sağladı.

Kaslı dış tasarım aracın içine de yansıtıldı. Bir önceki modelde yuvarlak hatlara daha çok yer veren Nissan mühendisleri, yeni Navara'da daha keskin hatları tercih etti. Direksiyondan orta konsola kadar kullanılan gri renk ise, aracın içinde zıtlığın şıklığını beraberinde getirdi.

EURO NCAP'TAN KAÇ YILDIZ ALDI?

Yeni Nissan Navara, güvenlik konusunda da başarılı bir grafik çizdi. Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı olan Euro NCAP, yeni Navara'ya dört yıldız verdi. Araç yetişkin yolcu güvenliğinde yüzde 79, çocuk yolcu ve yaya güvenliğinde ise yüzde 78'lik başarı yakaladı.

SADE MOTOR, FAZLA SEÇENEK

Yeni Navara, Türkiye'de 2.3 litrelik dizel motorla sunulurken, bu motorun 160 ve 190 HP olarak iki farklı seçeneği bulunuyor. Hem 4x2 hem de 4x4 olarak bayilerdeki yerini alan araç, 3 farklı donanıma sahip. Ayrıca, en yüksek donanım olan 'Platinum' seçeneğinde otomatik şanzıman da mevcut.

YENİ NİSSAN NAVARA'NIN BAŞLANGIÇ FİYATI

Yeni Navara, 79.900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 4x2 çekiş sistemine sahip Visia adlı giriş paketinde, fren destek sistemi, ESP (Elektronik denge kontrol sistemi), isofix, sis farları, krom detaylar, elektrikli ön ve arka camlar gibi zengin donanımlar standart olarak sunuluyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • reklam 7 yıl önce Şikayet Et
    sudan ucuz... helal yoldan para kazanmayanlar için..
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ne saçma sapan konuşuyosun ya.yazık. bu kafayla bu kadar ilerleyebilir Türkiye
    Cevapla
  • xyz 7 yıl önce Şikayet Et
    helal yoldan kazanan olamaz mı? bu kadar önyargılı olup kul hakkına girme
    Cevapla