Batman'in Jeep'i seri üretime geçiyor

Jeep Renegade, Batman v Superman filmi için kostüm değiştirdi.

Batman'in Jeep'i seri üretime geçiyor
Batman'in Jeep'i seri üretime geçiyor
GİRİŞ 25.02.2016 12:42 GÜNCELLEME 26.02.2016 10:15

Yunus Emre Kabaoğlu - Haber7

Yakında vizyona girmesi beklenen Batman v Superman filmi, dev markaların ilgisini çekmiş görünüyor. Daha önce Türk Hava Yolları'nın reklamına konu olan film, SUV üreticisi Jeep'in de radarına takıldı.

Jeep'in crossover modeli Renegade, Batman v Superman filminde, ürün yerleştirme hamlesiyle oyunculardan biri oldu. Ancak markadan gelen bilgilere göre, araç filme özel kalmayacak ve müşterilerin de beğenisine sunulacak.

İlk bakışta tasarım olarak normal Renegade'den farklı görünmeyen bu şehir SUV'unda, markanın karbon siyah diye adlandırdığı renk aracın gövdesini sarmış. 18 inçlik tekerlekler de gövdenin rengine uyum sağlamış. Ancak müşterilere sunulan tek renk bu değil. Jeep, granit kristal adını verdiği bir seçeneği daha renk gamına eklemiş. 

Aracın dış tasarımın da dikkat çeken bir diğer ayrıntı, Batman logosunun çevrelediği Superman logosu. Bu logo, arka tamponun sağ üst tarafına kondurulmuş.

Dışarıdaki gölge havası aracın iç mekanına da hakim. Yine de kapı kolları ve vites topuzunda kullanılan metalik renkle bir zıtlık yakalanmaya çalışılmış.

Jeep Renegade Down'ın kaputunun altında 4 silindirli, 2.4 litrelik motor görev yapıyor. 4x4 olan araçta aktarma işlevini 9 ileri otomatik şanzıman üstleniyor. 

Bu 'özel crossover'ın bedeli ise 27.245 bin dolar.