Renault Alpine geri dönüyor

Renault Alpine, 20 yıl aradan sonra geri dönüyor.

Renault Alpine geri dönüyor
Renault Alpine geri dönüyor
GİRİŞ 17.02.2016 12:30 GÜNCELLEME 18.02.2016 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Renault'un Alpine Vision konsepti Monte Carlo'da ortaya çıktı. Fransız marka, aracın seri üretim halini bu yıl içinde tanıtmayı planlıyor.

1955 - 1995 yılları arası yaklaşık 30 bin otomobil üretip satan Alpine geri dönüyor. Premium sporcu olan otomobil, ilk bakışta Porsche'yi andırıyor. 

Renault logosu yok

Alçak ve düz bir profile sahip olan Alpine, yuvarlatılmış bir kaputa sahip. Otomobilin ön kısmına dört adet yuvarlak tasarımlı lamba yerleştirilmiş ve kabartılan çamurluklar araca kaslı bir görünüm kazandırmış. Ayrıca Renault logosu yerine 'Alpine' yazısı tercih edilmiş.

Jantlarda ise, son yıllarda popüler olan elmas şeklinden yola çıkılmış. Çamurluklara da A110 modeline ithafen 'A' harfi kondurulmuş.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kaslı görünüm aracın arka tarafına da yansıtılmış ve burada kullanılan hava giriş kanallarıyla motorun daha hızlı soğuması hedeflenmiş. Stopda 'X' şekilli lambalar kullanılmış ve arka camda da yine A110 modeline gönderme yapılarak nostalji önde tutulmuş.

F1 şanzıman

Alpine'in iç kısmı zıtlık üzerinden tasarlanmış ve alüminyum detaylara geniş yer verilmiş. Hem kapı eşiğinde, hem de direksiyonda bu materyal kendine yer bulmuş. Direksiyonun iki yanında 'F1 şanzıman' diye tabir edilen, vites değiştirmeye yarayan iki kulakçık yer alıyor. Orta konsol ise deri ve alüminyum kullanılarak inşa edilmiş. Düğmelerin tasarımı da bir uçak kokpitini hatırlatıyor.

Renault'ta anahtarsız çalışan otomobiller yeni değil. Bu otomobilde de start düğmesine yer verilmiş. 

Alpine'in motoruna dair detaylar kesin olarak belli olmasa da, Fransız marka, aracın 0'dan 100 km/s'ye 4.5 saniyede çıkabildiğini söylüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Arabanin arka kısmı Aston Martin içi bire bir Mustang 2015 ön taraf Porsche ! ama bit fransizda çıkıp bu model çalıntı demez !
    Cevapla