Toyota'dan yakıt tasarrufu sağlayan boya

Toyota, güneş ışınlarını yansıtarak yakıt tasarrufuna yardımcı olan boya üretti.

Toyota'dan yakıt tasarrufu sağlayan boya
Toyota'dan yakıt tasarrufu sağlayan boya
GİRİŞ 14.02.2016 14:25 GÜNCELLEME 14.02.2016 14:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hibrit teknolojili Prius’un daha düşük yakıt tüketimine sahip olmasını isteyen Toyota, yeni nesil Prius’ta ‘güneşi yansıtıcı boya’ seçeneğini isteğe bağlı donanımlar listesine koydu.

Öncelikle Japon pazarında sunulmaya başlanan ‘Thermo-Tect Limon Yeşili’ seçeneği, otomobilin güneşli havalarda güneşi yansıtarak aracın içinin daha az ısınmasını, böylelikle de sürücünün daha az klima çalıştırmasını veya cam açık yolculuk etmemesini sağlıyor. Bu da, aracın daha az yakıt tüketmesi anlamına geliyor.

'Karbondioksit salınımı azalır'

Japonya’da 350 dolar ekstra ücret karşılığı eklenen bu boyanın, otomotiv endüstrisinde bir ‘ilk’ olduğuna dikkat çekilirken, Toyota sözcüsü, “Bu boya sayesinde özellikle sıcak yaz günlerinde aracın iç kısmına iletilen sıcaklığı 5 derece civarında düşürmüş oluyoruz” dedi. Söz konusu boyanın etkileri tam olarak açıklanmasa da, özellikle Japonya’da yapılan bir araştırmada, benzeri boyaların kullanımının artması halinde, ülkenin karbondioksit salımının yılda yaklaşık 210 bin ton azalacağı belirtiliyor.

Bununla birlikte, Kaliforniya Hava Kaynakları Dairesi’nin, bu tip boyaları kullanan otomotiv üreticilerine ‘karbon kredisi’ verdiği hatırlatılırken, güneş yansıtıcılı boya kullanımının Amerika’ya da getirilebileceğine dikkat çekiliyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • ozan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kasaya, bu lastik ebadı küçük.
    Cevapla
  • Ümit BAKACAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazın guzel de "KIȘ" gelince napcaz acaba ?
    Cevapla
  • Ertuğrul 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da arabaya beş kişi binerse herbiri için 36.5 C derecede vücut sıcaklığı olan insan klima çalışmadan nasıl serinleyecek. Sadece klima belki biraz daha az çalışır. Değer mi ki!
    Cevapla
  • Trafik çilesi 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal. bizde ötv' yle, kazık sigorta fiyatlarıyla, yüksek mazot fiyatlarıyla yuvarlanıp gidiyoruz işte.
    Cevapla