İşte Seat'ın SUV'u: Ateca

SEAT, dünya lansmanını Cenevre'de yapacağı SUV segmentindeki ilk modeli olan Ateca'yı tanıttı.

İşte Seat'ın SUV'u: Ateca
İşte Seat'ın SUV'u: Ateca
GİRİŞ 11.02.2016 12:27 GÜNCELLEME 11.02.2016 13:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adını İspanya’daki Zaragoza eyaletinin batısındaki Ateca bölgesinden alan model, trapezoid ızgara yapısı, keskin hatları ve üçgen formlu farlarıyla dinamik bir görüntüye sahip.

510 litrelik bagaj

Geniş ızgarası ve büyük hava girişleriyle güçlü bir SUV karakteri çizen Ateca’da markanın karakteristik tamamen LED farları kullanılıyor. Aracın arka tarafında ise keskin karakteristik çizgiler ve LED’li stoplar öne çıkıyor. 4630 mm’lik uzunluğa sahip Ateca’nın bagaj hacmi ise 510 litre olarak açıklanıyor.

İç mekanda ise üç kollu direksiyon simidi ve 8 inç’lik multimedya ekranıyla entegre edilen bilgi-eğlence sistemi yeni Ateca’da sunulan özellikler arasında yer alıyor. Yatay bir şekilde konumlandırılan kokpitte kullanılan düğmeler de birbirine yakın olarak konumlandırılıyor.

Güvenlikte ne var?

Yeni Seat Ateca’da güvenlik sistemlerine de önem veriliyor. Trafik Sürüş Asistanı adı verilen sistem, sıkışık trafikte sistem sınırları içerisinde otomatik olarak manevra yapıyor, hızlanıyor ve frenleme yapıyor. 60 km/s ve daha yüksek hızlarda sistem, hız kontrolü ve şerit takip konusunda da destek veriyor. Bir diğer güvenlik donanımı da Acil Durum Asistanı; sürücü belirli bir süreden sonra hareketsiz kaldığı takdirde araç önce görsel, sonra sesli bir uyarıda bulunuyor ve kısa fren müdahaleleri yapıyor. Ayrıca Ateca’da Ön Bölge Asistanı Destekli ACC (adaptif hız sabitleme sistemi), Kör Nokta Tespit Sistemi ve Top-View Camera gibi özellikler sunuluyor.

Motor seçenekleri

Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri gerçekleşecek model, 116 HP güç üreten 1.6 lt’lik TDI manuel ve 2.0 lt’lik TDI 190 HP 4x4 DSG otomatik şanzımanla birlikte sunulacak. Benzinli cephesinde ise Ateca, 116 HP güç üreten 1.0 lt’lik TSI ve ACT teknolojisine sahip 1.4 lt’lik EcoTSI 150 HP’lik ünite ile tüketiciye sunulacak.

KAYNAK: OTOHABER
YORUMLAR 2
  • fuat fuat 8 yıl önce Şikayet Et
    bizler kaliteli arabaya uygun fiata ne zaman binebileceğiz
    Cevapla
  • hacı mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Abi izalasyon falan yapmayın her yerinden şangur sungur tıkır tıkır zırıl zırıl ses gelsin,mevcut ithal araçlar gibi fena alıştık da.
    Cevapla