2016 Mercedes-AMG A 45 4MATIC tanıtıldı

Mercedes-AMG A 45 4MATIC, kendi segmentinde performans algısını bir üst seviyeye taşıyor.

2016 Mercedes-AMG A 45 4MATIC tanıtıldı
2016 Mercedes-AMG A 45 4MATIC tanıtıldı
GİRİŞ 06.07.2015 13:48 GÜNCELLEME 06.07.2015 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sportif sürüş deneyiminin yanı sıra çekici tasarımı ile dinamik ve performans odaklı kitleler tarafından yoğun ilgi gören Mercedes-AMG A 45 4MATIC yenilenerek performanslı kompakt araç sınıfına yeni bir boyut kazandırıyor.

Mercedes-AMG mühendisleri tarafından dinamizm ve sürüş zevkini bir sonraki seviyeye taşımak üzere optimize edilen Mercedes-AMG A 45 4MATIC, 280 kW’lık (381 hp) motor gücü ve 475 Nm’lik maksimum tork ile dünyanın en güçlü kompakt spor modeli olma özelliğini taşıyor. Yeniden düzenlenen dişli oranları, aerodinamik ayarı ve DYNAMIC SELECT sürüş karakter seçimi ile liderliğini vurgulayan Mercedes-AMG A 45 4MATIC, kendi segmentinde performans algısını bir üst seviyeye taşıyor. Yenilenen A 45, 0-100 km/s seviyesine bir önceki modele göre 0,4 saniye daha kısa sürede, sadece 4,2 saniyede ulaşıyor.

Keskin virajlarda maksimum yol tutuşu, standart dört çeker özelliği ve ilk kez sunulan opsiyonel ön aks diferansiyeliyle Mercedes-AMG A 45 4MATIC’de DYNAMIC SELECT sürüş karakter seçimi sayesinde bir düğme dokunuşuyla “Comfort”, “Sport”, “Sport +” ve “Individual” olmak üzere 4 farklı sürüş seçeneğinden birini seçmek mümkün. Ayrıca 2016 Mercedes-AMG A 45 AMG’de yeni bir opsiyonel özellik olarak AMG DYNAMIC PLUS paketi de tercih edilebiliyor. Böylece mekanik ön aks kilit diferansiyeli, uyarlanabilir yumuşatmaya sahip AMG RIDE CONTROL spor süspansiyonu ve beşinci DYNAMIC SELECT sürüş modu olan “Race” seçeneği tercih edilebiliyor.

AMG SPEEDSHIFT DCT 7-speed spor şanzıman sayesinde yüksek performans

AMG SPEEDSHIFT DCT 7-speed spor şanzıman, aracın güç transferinin çevik ve dinamik karakterinde önemli bir rol oynuyor. 3. ve 7. vites arasındaki daha kısa geçişler sayesinde sürücü, her koşulda daha dinamik bir hızlanmayı tecrübe ediyor. Optimize edilmiş tepki ve geçiş süreleriyle beraber, daha yakın oran dağılımı, bir üst vitese geçerken daha yumuşak bir geçiş sağlıyor.

“AMG Performance 4MATIC” ile mükemmel çekiş ve üstün sürüş zevki

“AMG Performance 4MATIC” dört çeker sürüş sistemi ise, mümkün olan en iyi çekişi üstün sürüş zevkiyle birleştiriyor. Dinamik yol tutuş gereksinimlerine uymak amacıyla Mercedes-AMG A 45 4MATIC, değişken tork dağılımı sağlıyor. Bu aralık, dört çeker sürüşten ön ve arka akslar arasında 50:50 oranında dağılıma uzanıyor. Kompakt araç sınıfında sürüş durumu için uygun olan bu çeşitlilik, dinamiklik, verimlilik ve çekiş anlamında en iyi performansı ortaya koyuyor.

YORUMLAR 1
  • beko 8 yıl önce Şikayet Et
    beğenmedim...almicam...
    Cevapla