VW’den Mercedes A45 AMG’ye rakip

Volkswagen, Golf R400 konseptinin üretim versiyonunun 2016’da ortaya çıkacağını açıkladı

VW’den Mercedes A45 AMG’ye rakip
VW’den Mercedes A45 AMG’ye rakip
GİRİŞ 30.04.2015 08:46 GÜNCELLEME 30.04.2015 12:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Volkswagen, Mercedes-Benz A45 AMG ve Audi RS3’e rakip olacak yeni bir modeli üreteceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan 400 bg’lik radikal Golf R400 konseptinin seri üretim versiyonu Wolfsburg merkezli üreticinin yukarıda yer alan modellerin karşısına çıkmasını sağlayacak.

Britanyalı Car dergisine konuşan VW Grubu aktarma organları müdürü Heinz-Jakob Neusser “Golf R400’e yakın zamanda kavuşacağız. Bu otomobili şu anda geliştiriyoruz ve üreteceğiz.” diyerek spor otomobil tutkunlarına iyi haberi verdi. Car’da yer alan bilgiye göre Volkswagen 2-litre hacimli turbo motorun gücünü 420 bg’ye çıkartmak istiyor. Otomobilin sahip olacağı tork hakkında bir bilgi mevcut değil, ancak konseptin 450 Nm torka sahip olduğu ve üretilen güç ve torkun 6-ileri DSG şanzıman ve 4MOTION dört tekerlekten çekiş sisteminden yere aktardığını hatırlatmakta fayda var.

 

Yeni otomobilin Volkswagen’in Golf GTI ve Golf R gibi abartısız bir görünüme sahip olacağı, ancak yeni aerodinamik kitin, daha büyük frenlerin ve ekstra güç ile başa çıkacak donanımların yenilik listesinde çoktan yerini aldığı da iddia ediliyor.

Ajansotomobil - Ege Geçyatan

YORUMLAR 9
  • abdul aga 8 yıl önce Şikayet Et
    audi dedigin zaman vw. vw golf un sasesi mercedesin saseyle kafa tutamaz orasi bir gercek onu gecin. motor gucu demiyorum hala. sase onemli bu tip guclu araclarda.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne rakibi Yıldız'ı bile olamaz
    Cevapla
  • tunç 8 yıl önce Şikayet Et
    VW son yıllarda yaptığı ürünlerle bazı modeller de Mercedes ten aşağı kalmıyor. Önemli olan hedef ve belirlediğin hedefin kalitesi.
    Cevapla
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Mercedes dünyada 1 nr dir asla rakibi olamaz belki bmw ile olabilir ama yinede herzaman mercedes
    Cevapla
  • usdi 8 yıl önce Şikayet Et
    keske bizde yapsaydik binlerce araba
    Cevapla
  • m yumak 8 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler baska islerle ugrasir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle