Fiat 500X liderlik için geldi

Fiat 500 Ailesi'nin 'crossover' modeli 500X Türkiye'de yollara çıktı.

Fiat 500X liderlik için geldi
Fiat 500X liderlik için geldi
GİRİŞ 30.03.2015 16:18 GÜNCELLEME 30.03.2015 16:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

500X, standart gövde tipinde 4x2, Cross gövde tipinde ise 4x4 veya 4x2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonlarla pazarda yerini aldi.

Fiat 500 model ailesi, "500X" ile daha da genişledi. Tıpkı ailenin diğeri üyeleri gibi, 58 yıldır süregelen 500 ruhunu yansıtan Fiat 500X Türkiye 'de satışa sunuldu. Fiat'ın yeni crossover'ı, boyutları, iç ve dış malzeme kalitesi, zengin motor seçenekleri, sınıfının en gelişmiş donanım özellikleriyle rakiplerinden ayrışıyor. Standart gövde tipinde 4x2, Cross gövde tipinde ise 4x4 veya 4x2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonları ve 3 ayrı motor seçeneğiyle pazarda yerini alan Fiat 500X, segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri otomatik şanzımanı ve yüksek güvenlik donanımlarıyla da iddiasını ortaya koyuyor. Fiat 500X'e, 59.900 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor.

59.9 bin TL'den başlıyor 

Fiat 500X'in Türkiye'de satışa sunulmasıyla ilgili görüşlerini bildiren Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, "Fiat 5oo gibi İtalya'da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen Fiat 500X ile pazara hızlı bir giriş yapmayı amaçlıyoruz. Henüz satışa sunulmadan büyük ilgi gören Fiat 500X, kompakt crossover sınıfının liderliğini ele alacak. Türkiye ile birlikte dünya çapında 100'den fazla ülkede satışa sunulan Fiat 500X, tüm dünya pazarlarında kendini gösterecek. Fiat'ın küresel başarısında bir dönüm noktası ve öncü model olacak. Segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri otomatik şanzımanı ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkacak." diye konuştu. Türkiye'deki kompakt SUV pazarının gelişimine vurgu yapan Okan Baş, "Önümüzdeki 2-3 yıl boyunca bu pazardaki büyümenin hız kaybetmeden devam edeceğini öngörüyoruz. Müşterilerin, farklı kullanım özelliklerini bir arada sunabilen otomobillere olan ilgisinin artması bu büyümenin temel etkenlerinden biri… 59.900 TL'lik iddialı bir fiyat stratejisiyle pazara giriş yapan Fiat 500X'i ilk yılında en az 3.000 adet müşteriyle buluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

170 beygiri de var

Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü ise "500 Ailesi'ne 500X'in de eklenmesi ile bu aile artık çok daha güçlü "500 Ailesi" artık Türkiye otomotiv pazarında her modeliyle kendi segmentinin yol göstericisi olan büyük bir İtalyan ailesi. Fiat 500'ün ikonik tasarım geleneği üzerinde yükselen Fiat 500X, yenilikçi teknolojileriyle de fark yaratıyor. Fiat 500X, 170 hp'ye varan performanslı motorları 9 ileri tam otomatik şanzımanının yanında gelişmiş güvenlik öğeleriyle de sınıfına yön verecek. Fiat'ın tasarım merkezi Centro Stile tarafından tasarlanan Fiat 500X kompakt boyutları, iç ve dış malzeme kalitesi ile konforu özgün bir tarzla harmanlıyor.

Fiat 500X'i Türkiye'de, standart gövde tipinde 4x2, Cross gövde tipinde ise 4x4 veya 4x2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonlarla müşterilerimizle buluşturuyoruz. 500X'i ilk etapta, çevreye duyarlı ancak bir o kadar da yüksek performansa sahip, 1.6 MultiJet II 120 HP dizel ile 1.6 E-Torq 110 HP ve 1.4 MultiAir 140 HP benzinli motorlarla satışa sunuyoruz. Kısa bir süre içinde, 140 HP'lik benzinli motorun çift kavrama otomatik vitesli versiyonu ile 1.4 MultiAir 170 HP 4x4 benzinli motorun 9 ileri otomatik vitesli versiyonunu da satışa sunacağız ve bu sayede 500X sınıfının en zengin motor gamına sahip modeli olacak" dedi.

Gelişmiş donanım özellikleri

Fiat 500X, zengin motor seçeneklerinin yanında, sınıfının en yüksek aktif ve pasif güvenlik sistemleri, bilgi-eğlence donanımlarıyla da sürüş zevkini maksimuma çıkarıyor. 500X'te standart olarak sunulan ESP, 6 hava yastığı, yokuş kalkış desteği gibi özelliklere ek olarak, isteğe bağlı tercih edilebilen çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler yer alıyor. Fiat 500X'in, 5 inç veya 6.5 inç olarak tercih edilebilecek dokunmatik U-ConnectTM sisteminde ise Bluetooth bağlantısı, Aux-in, USB ve SD portları ile sesli komut özellikleri standart olarak yer alıyor. 5 inçlik U-ConnectTM sisteminde TomTom 2.5D navigasyon özelliği de tercih edilebilirken, 6,5 inçlik versiyonunda 3D haritalar, yol rehberliği ve sesli komutla adres girme özellikleri standart olarak bulunuyor.

YORUMLAR 5
  • orfoz 8 yıl önce Şikayet Et
    fiat renault ve wolksvagen marka araçları 2. el alırken şirket aracı olup olmadığını çok iyi kontrol etmek lazım. şirket aracı olmayanlarda genelde sıkıntı çıkmıyor.
    Cevapla
  • karadeniz one 8 yıl önce Şikayet Et
    kesin bu arabalri almayin eger gercegi bilmek isyitrosaniz bu arabarin sahibi avrupada yahudiler bizim paramizla bizi vuruyor, japon arabasi alin hic bir kimseye zarari olmayan ulke,avrupa osmanliyi boldu ve 40 yil pkk destekledi sizin paralarinizla bu hatay dusmayin bir daha.
    Cevapla
  • ben 8 yıl önce Şikayet Et
    o paraya 2 araç alınabilir
    Cevapla
  • sakin 8 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık yerli araba istiyoruz Artık paralarımız güzel Ülkemde Kalsın her şeyin üstesinden geldik artık vakit geldi lütfen artık bu işe bir el atın
    Cevapla
  • Osmanlı Tokatı 8 yıl önce Şikayet Et
    fiat tan nefret ediyorum. İki kere arabasını aldım ikinci el canıma okudu. Ama sıfır olursa ne olur bilmiyorum.
    Cevapla