Lastikte devrim: İkisi bir arada!

Lastik pazarının en önemli oyuncularından Michelin, dünyada bir ilke imza atarak yaz ve kış lastiği özelliklerini tek bir lastikte topladı.

Lastikte devrim: İkisi bir arada!
Lastikte devrim: İkisi bir arada!
GİRİŞ 09.03.2015 11:48 GÜNCELLEME 09.03.2015 11:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lastik pazarında devrim niteliği taşıyan CrossClimate 1 Mayıs’tan itibaren yollara çıkacak. Michelin’in dünyada bir ilke imza atarak 3 yılda ürettiği CrossClimate, hem en sert kış koşullarında hem de yazın kullanılabiliyor.

Sektörde devrim niteliği taşıyan ürün 3 yılda 150 kişilik uzman bir grup tarafından geliştirildi. Şoförler hava şartları değişimlerinde lastiklerini değiştirmeden CrossClimate adı verilen lastiği kullanabilecek. CrossClimate’in fiyatı ise kış ve yaz lastiği arasında bir yerde olacak.

DÜNYADA İLK ÜRÜN

Dünya lansmanının İsviçre’de yapıldığı CrossClimate hakkında bilgi veren Michelin Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Otomobil ve Hafif Ticari Lastikler Grup Başkanı Thierry Chiche, yazlık bir lastiğin kışlık bir lastik gibi sertifikalandığı ilk ürün olma özelliği taşıyan CrossClimate’ın dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

125 milyon km test edildi

Michelin’in her yıl Ar-Ge’ye 640 milyon Euro yatırım yaptığını ifade eden Chiche “Bu lastik içinde yapılan Ar-Ge yatırımı bu rakamın içine dahil. CrossClimante 3 yılda üretildi ve üretim aşamasında 150 uzman kişi ile çalışıldı. Fiyatı ise yazlık ve kışlık lastik arasında bir yerde olacak. Lastik Almanya, İspanya ve Fransa’da üretilecek. İlk etapta binek otomobiller için üretilen CrossClimante, 2016 yılında 4*4, SUV ve ticari araçlar içinde üretilecek” diye konuştu. Uzun süren test çalışmalarında 125 milyon kilometre yol kat edildiğini de belirten Chiche, bununda dünyanın etrafını 5 kez dolaşmak anlamına geldiğini belirtti.

Yakıt verimliliğini artırıyor

Kuru zeminde kısa mesafede fren yapma imkanı, ıslak zeminde frenlemede ‘A’ derecesi ve kış mevsiminde kullanım için 3PMSF işareti olan CrossClimate, uzun lastik ömrü, enerji verimliliği ve konfor özellikleriyle de sürücülere büyük avantajlar sunuyor.

CrossClimate’in 15-17 inç arasında değişen 23 farklı boyutta satışa sunulması ve 2016 yılında farklı boyutlarının üretilmesi planlanıyor. Kuru, ıslak, karlı zemin fark etmeksizin koşullar ne olursa olsun zemindeki en ufak pürüze bile tutan CrossClimate, yüksek bir yol tutuş kabiliyetine sahip. Lastik karışımına eklenen yeni nesil silikon ile ısı oluşumunu azaltılan Michelin CrossClimate, yakıt verimliliğini de artırıyor. 

YORUMLAR 1
  • esenom 9 yıl önce Şikayet Et
    ne demek Dünya'da ilk İsveç'te yıllardır var o tarz lastik michelinden tutunda kumhoya kadar her markanın dört mevsimlik lastikleri var
    Cevapla