Avrupa'yı hayran bırakan Çinli

Qoros 3 City SUV birçok Çinli üreticinin aksine beğeni toplayan tasarımı, kalitesi ve güvenliği ile Avrupa'nın beğenisini topladı.

Avrupa'yı hayran bırakan Çinli
Avrupa'yı hayran bırakan Çinli
GİRİŞ 06.03.2015 14:08 GÜNCELLEME 06.03.2015 14:09
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Euro NCAP’ten kendi segmentinde şimdiye kadar alınan en yüksek güvenlik puanını alan Qoros 3 City SUV 2016 da yollarda olacak. Çin'de satış fiyatı 179 bin Yuan'dan (Yaklaşık 27 bin dolar: 70 bin TL) satışa çıktı. 2015'in ortalarında ise Avrupa pazarında satışa çıkıyor.

, 2013 yılında firma henüz kurulma aşamasındayken tanıtılan Cross Hybrid konseptinden esinlenilerek üretilmiş. Cenevre’deki tanıtımında çarpıcı rakamları ve modern tasarımı ile dikkatleri üzerine toplayan 3 SUV, Avrupa’nın hızla büyüyen SUV pazarına kuvvetli bir giriş yapmış oldu.

Bir kopya olmaktan uzak olan araç birçok lüks markayı kıskandıracak çizgilere sahip. Dört silindirli 1.6 litrelik benzinli turbo motoru aracın tek motor seçeneği. Qoros 3 City SUV bu motordan 156 hp güç ve 210 Nm tork elde ediyor.

Önden çekişli araç 6 ileri manuel ve çift kavramalı otomatik vites seçeneklerine sahip. Fabrika verilerine göre manuel versiyonda ortalama tüketim 6,8 lt/100 km iken otomatikte bu rakam 6,9 lt/100 km ye çıkıyor. 

Qoros 3 City SUV 100 km/s hıza 10,1 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum sürati ise 208 km/s olarak belirtiliyor.

3 SUV, 4.452 mm uzunluğu, 1.854mm genişliği ve 1.504 mm yüksekliği ile Qashqai’ye Juke fiyatı ile rakip olacak. 15.000 Euro satış bedelinden Çin’de satışa sunulan araç Avrupa’ya farklı versiyonlarla gelecek. Sportif yapısıyla daha çok büyütülmüş bir hatchback modeli andıran araç V40 Cross Country, Mercedes GLA, BMW X1 gibi araçlara da rakip olacak.

Qoros markası 2007 yılında Chery ile Israel firmalarının %50 ortaklık payı ile kurdukları yeni bir marka. 2011 yılında Qoros 3 prototipinin fotoğraflarını yayınlayan marka ilk çıkışını yine 2013 Mart ayında Cenevre’de Qoros 3 Estate Concept ve Qoros 3 Hybrid Concept modelleriyle yapmıştı.



(Arabalar.gen.tr)

YORUMLAR 26
  • Baba Yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail malı uzak durulmalı kesinlikle. Gerçi bizimkiler bi yerli marka yapamadılar gitti. Devlet zarar etme pahasına bu işe girmeli. Yok Elektrikli otoyla onları yakalarız geçeriz falan ayakları biran önce bırakılmalı. Almanların Volkswagen i devlet tarafından üretiliyor. Biz niye yapmıyoruz. Bence baba yiğit aramaya gerek yok. Davutoğlu kolları sıvamalı.
    Cevapla
  • ismail58 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar; israilin dünyada etkin oldmadığı bir alan var mı?!..siyonist ve haçlı zihniyetleri suçlamak bir çözüm mü? Müminler ve islam alemi olarak Allah cc ın vaadini haketmek için çırpınıp mücadele etmemiz, sanayide, ekonomide, havada karada denizde, kimya elektronik, makine ve optik teknolojilerde söz sahibi olmamız, islam ve ümmet birliği için çalışmamız gerekiyor...
    Cevapla
  • nihat 9 yıl önce Şikayet Et
    izrail madein
    Cevapla
  • güzel söz 9 yıl önce Şikayet Et
    yau almanyada araba fabrikasinda büsürü yabanci mehndis calisiyo bu arabalar alman markalari buda lafmi, cinliler üretiyo halkini kandirmiyo !!!!!
    Cevapla
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    kuruluşundan 8 yıl sonra suw yapmışlar biz hala yerli oto yapacaz
    Cevapla
  • murat (sami beye cevap) 9 yıl önce Şikayet Et
    Sami bey kanıt alttaki web adresinde. Ayrıca biz müslüman evladıyız. Yalan söylemeyiz veya atmayız. Dediklerinize dikkat edin lütfen. Ufak bir araştırma yapsaydınız sizde gerçegi görürdünüz. Editör bey lütfen bunu yayınlayın Otomotivde Çin İsrail ortaklığının sonucu: Qoros GQ3 http://arabadergisi.com/otomotivde-cin-israil-ortakliginin-sonucu-qoros-gq3/
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle