Skoda kendini aştı!

Skoda’nın baştan aşağı yeniden geliştirdiği 3. nesil Superb, ağustosta Türkiye’de satışa çıkacak.

GİRİŞ 24.02.2015 19:56 GÜNCELLEME 24.02.2015 19:57

Çek üretici Skoda'nın "amiral gemisi" olarak tanımladığı Superb, üçüncü nesliyle kendisini gösterdi. Cenevre Fuarı'nda dünya tanıtımı yapılacak yeni nesil Superb, ağustos ayında Türkiye'de satışa sunulacak. Türkiye, özellikle Superb'in sedan satışlarıyla Avrupa'da ilk sırayı alacak.

Geçen yıl Superb modelinin "ikinci büyük" pazarı olan Türkiye, yeni Superb ile birlikte 2015'te bu kez liderliği gözüne kestirdi. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, geçen yıl Türkiye'de satılan her dört Skoda'dan birinin Superb olduğunu hatırlatırken, "D segmentinde yer alan Superb Sedan'ın geçen yıl Avrupa'daki ikinci büyük pazarıydık. Bu yıl ise hedefimiz, bunu daha ileriye taşıyarak, Avrupa'daki bir numaralı pazar olmak" dedi.

İLK ETAPTA BENZİNLİ

Üçüncü nesil Superb'in çok iddialı bir Otomobil olduğunu ve kendilerinin de bu modele büyük önem verdiklerini kaydeden Senyücel, "Ağustos ayında ilk etapta 125 ve 150 HP'lik 1.4 litre TSI benzinli motor seçenekleriyle getirmeye başlayacağız. 1.6 lt dizel motor ve DSG otomatik vitese sahip versiyon ise ekim ayından itibaren gelecek" diye konuştu.

Aracın fiyatları konusunda bilgi vermeyen, ancak mevcut versiyondan ortalama yüzde 7 civarında daha pahalı olmasını beklediklerini ifade eden Senyücel, "Eski ve yeni nesil Superb'den bu yıl 4 bin 500 adet satmayı planladık. 2 bini yeni nesil olacak. 2016'daysa 5 bin 500 adet ve üzeri yeni Superb satışı hedefliyoruz" dedi. Yetkili satıcıların showroom konseptlerinin yenilendiğini de hatırlatan Senyücel, "Superb de, konsepti yenilenen showroomlarımızda satışa sunulacak. Müşterilerimiz, bu iddialı modelle örtüşecek bir showroom deneyimi yaşayacaklar" ifadesini kullandı.

ÇEK KRİSTALİ FARLARA GİRDİ

Yaklaşık bir hafta sonra, Cenevre Otomobil Fuarı'nda markanın en büyük yeniliği olacak üçüncü nesil Superb, "bugüne kadar üretilmiş en iyi Skoda modeli" kabul ediliyor. Her detayıyla yeniden tasarlanıp geliştirildi. Superb, tasarım dili, iç mekan genişliği, farklı donanım seçenekleri, teknolojik yenilikleri ve motor yelpazesiyle sınıfında daha üst basamakları hedefliyor.

Skoda tasarımcıları, yeni nesil Superb'i şekillendirirken, her detayı için farklı bir unsurdan ilham almış. Nitekim, Çek Cumhuriyeti'nin dünya çapında üne sahip kristal işçiliği, Superb'in farları ve stop lambalarına ilham olmuş. Skoda, bu sanatı Superb'e de taşıyıp, ön farlarda ve stop lambalarında farklı bir görünüm yakalamayı başarmış. Kristal görünümlü ön farlar, araca bir yandan seçkin bir hava katarken, sürücüye daha rahat bir görüş imkanı sağlıyor.