Türkiye satış fiyatı 25 bin TL olacak!

Rus devi AvtoVaz Lada Vesta üretimi için düğmeye bastı.

Türkiye satış fiyatı 25 bin TL olacak!
Türkiye satış fiyatı 25 bin TL olacak!
GİRİŞ 25.01.2015 01:59 GÜNCELLEME 25.01.2015 06:04
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kısa süre içerisinde test üretimi bitecek olan Yeni Lada Vesta’nın seri üretimine Eylül ayında başlanması bekleniyor.

LADA VESTA TÜRKİYE SATIŞ FİYATI

Ürettiği uygun fiyatlı ve nispeten dayanıklı arabalarıyla tanınan Lada, Yeni Vesta’ları 6.100 USD ye satmayı planlıyor. Bu şartlar altında araba Türkiye’ye ulaştığında fiyatının 25 bin TL'den başlayacağı tahmin ediliyor.

Vesta modelinin üretim bandına 76 milyon dolar yatırım yapan AvtoVaz, test araçlarını birkaç hafta içerisinde tamamlamış olacak. Eylül ayında tanıtılacak araç 2016 başında Türkiye’de yola çıkabilecek.

Priora’nın yerini alacak olan Vesta test için gönderildiği Almanya’da da ABS ve denge testlerinden de başarıyla geçti. Önce hatchback tipi üretilecek olan arabanın sedan versiyonları daha sonra üretilecek.

Lada’nın bir başka çalışması olan Xray Cross’lar ise 7500 USD den başlayan fiyatlarla piyasaya sunulacak. Nissan, Renault ve AvtoVaz firmalarının deneyimlerini birleştirerek üretecekleri Xray modeli Sandero ve Duster modellerinden izler taşıyacak. 

Sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi gibi özelliklere sahip olacak arabanın, Lada tarafından üretilen 1.4 litre 100 hp lik benzinli motorla yollara çıkması bekleniyor.

YORUMLAR 28
  • ihsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tatanın bir modeli vardı, sene 2009 mu 10 mu neydi, yine burda okumuşumdur o haberi büyük ihtimal, hindistanda 3 bin dolar, Türkiyede 12 bin liraya satılacak felan. geldi 22 bin civarına satıldı, bu gelsin 35-40 binden aşağı satmazlar.
    Cevapla
  • Atamer 9 yıl önce Şikayet Et
    Eminim bu araç türkiyede cok satar ben bile alırım bu araçtan...
    Cevapla
  • Murat Bulat 9 yıl önce Şikayet Et
    On numara araba. Ladayı bilenler bilir. Nede olsa Rus arabası sağlamlığa illaki önem vermişlerdir. Konfor donanımda eklemişler. Artık önümüzdeki elli yıl boyunca bu modeli üretirler sıkıntı yok. Ben şahsen bu arabayı alırım
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    önceki ladalar gibi çok yakmazsa alınır bu fıyata bence...
    Cevapla
  • tofaş 9 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi şahin1.6
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle