Diğer modellerinden farklı olacak

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Amerika için makyajlanan Honda CR-V yeni yüzüyle Avrupa piyasasına da girecek.

Diğer modellerinden farklı olacak
Diğer modellerinden farklı olacak
GİRİŞ 01.10.2014 12:23 GÜNCELLEME 01.10.2014 12:28

Ancak Avrupa'da satışa sunulacak model Amerika'da satılacak modelden biraz daha farklı.

Amerika'daki versiyonu ile karşılaştırınca Avrupa'da satışa sunulacak Yeni CR-V daha alçak süspansiyonları, daha ince yanaklı lastikleri, shark (köpekbalığı) anteni ve mat krom efektleriyle daha sportif bir görüntü çiziyor. 

Bunların dışında makyajsız kasasına göre genel itibariyle farlarda, ızgarada, sis lambalarında, motor korumasında, arka tamponlarda, arka farlarda ve ön tamponlarda yapılan değişiklikler hemen hemen aynı. 

Motor kaputunun altında da bir takım geliştirmeler sunan Honda Avrupa'da satışta olan 2.2 litre i-DTEC motorunu yeni nesil 1.6 i-DTEC motorla değiştiriyor ve Türkiye'de 120 beygirle satışta olan 1.6 litre motorun gücünü 158 beygire yükseltiyor. 350 Nm tork üreten bu motorun yakıt tüketimi %11 azaltılmış ve emisyonu da 130gr/km.

Şu anda satışta olan kasanın görünen en büyük eksikliği olan dizel otomatik vites seçeneği de bu makyajla giderilecek gibi görünüyor. 9 ileri otomatik vitesi ile yakıt tüketimini de %20 ye kadar düşürecek Yeni CR-V nin 6 ileri düz vites seçeneği de olacak. 

1.6 versiyonu 2 çeker olarak gelecek arabanın 2.0 versiyonunda 4 çeker seçeneği de sunacağını açıklayan Honda'nın ülkemize hangi kombinasyonları sunacağını ise zaman gösterecek.