Gün sayıyor! Ekim'de Türkiye'de

Porsche’nin ilk SUV modeli olan Cayenne, daha dinamik ve verimli versiyonlarıyla ekimde Türkiye pazarına girecek.

Gün sayıyor! Ekim'de Türkiye'de
Gün sayıyor! Ekim'de Türkiye'de
GİRİŞ 26.09.2014 11:19 GÜNCELLEME 26.09.2014 11:19

Al­man lüks spor oto­mo­bil üre­ti­ci­si Pors­che, bü­yük bir risk ala­rak ge­liş­tir­di­ği SUV mo­de­li Ca­yen­ne ile oto­mo­tiv pa­za­rın­da önem­li bir ba­şa­rı el­de et­ti.

579 bin adet­lik sa­tış

İlk kez 2002 yı­lın­da pa­za­ra su­nu­lan araç, bu­gü­ne ka­dar iki nes­liy­le dün­ya ge­ne­lin­de 579 bin adet­lik sa­tış ra­ka­mı­na ulaş­tı. Kı­sa bir sü­re ön­ce mak­yaj­la­nan araç, ye­ni­le­nen ta­sa­rı­mı ve tek­no­lo­ji­siy­le da­ha di­na­mik ve da­ha ve­rim­li bir sü­rüş va­de­di­yor. Ta­ma­men ye­ni­le­nen ön göv­de­si, ız­ga­ra­sı, mo­tor ka­pa­ğı ve ön tam­pon­da yer alan ha­va gi­riş­le­ri ara­ca da­ha di­na­mik bir du­ruş ka­zan­dı­rı­yor. Ca­yen­ne ve Ca­yen­ne S mo­del­le­ri­ni bir ön­ce­ki ne­sil­den ayı­ran 4 nok­ta­lı gün­düz sü­rüş far­la­rı, Bi-Xe­non far­lar, ana far­la­rın al­tın­da bu­lu­nan ye­ni ay­dın­lat­ma mo­dül­le­ri ve ye­ni­le­nen ız­ga­ra dik­kat çe­ki­yor.

6.6 Dizelin tüketimi

Pors­che, ta­sa­rım ka­dar mo­tor tek­no­lo­ji­si­ni de ge­liş­tir­miş. Ca­yen­ne Die­sel mo­de­li­nin 262 bey­gir güç üre­ten 3 lit­re­lik V6 mo­to­ru 100 ki­lo­met­re­de or­ta­la­ma 6.6 lit­re ya­kıt tü­ke­ti­yor.  4.2 lit­re­lik V8 mo­to­ra sa­hip Ca­yen­ne S Die­sel ise 385 bey­gir gü­cün­de.

Start-Stop standart

Ca­yen­ne Tur­bo mo­de­li bu mo­del­ler­den fark­lı ola­rak da­ha ge­niş ız­ga­ra­sı, LED ve sis far­la­rı ile ayırt edi­li­yor. Ye­ni Ca­yen­ne, ge­liş­ti­ri­len Au­to Start-Stop ve ısı yö­ne­ti­mi sis­tem­le­ri ile bir ön­ce­ki mo­del­le­re gö­re da­ha ve­rim­li bir ya­kıt tü­ke­ti­mi­ne sa­hip.