Yeni Cactus Türkiye satış fiyatı

2014 başlarında casus resimleri basına sızan C4 Cactus modeli Avrupa ile beraber ülkemizde de satışa sunuldu.

Yeni Cactus Türkiye satış fiyatı
Yeni Cactus Türkiye satış fiyatı
GİRİŞ 26.09.2014 13:42 GÜNCELLEME 26.09.2014 14:11

54.900.-TL den başlayan fiyatlarla satışa sunulan araba birçok yeniliği de beraberinde getiriyor.

Arabanın fiyatından ziyade radikal bir tasarımı olması modeli iddialı kılıyor. Esnek TPU (Termoplastik Üretan) malzemeden yapılmış Airbump aracın sadece dış görünüşüne değil, ufak çizikler ve göçmelerden arabayı koruyarak kullanıcının cebine de katkı sağlayacak. Siyah, gri, çikolata ve kum rengi seçenekleri bulunan Airbump, 10 farklı kasa rengi ile 21 farklı kombinasyon seçeneği sunuyor.

Arabaların kasasında plastik bir aksam görmek pek de alışık olmadığımız bir durum olsa da iç döşemelerle sağlanan renk uyumu sayesinde göz alışkanlıklarımız zorlanacak gibi görünüyor. İç tasarımında da crossover konseptine vurgu yapan C4 Cactus’un kendine özgü ve sade bir iç tasarımı var. 

Kanepe şeklinde tasarlanan ön koltukları ise bize unuttuğumuz dolmuş taksileri hatırlatırken 8,5 litrelik valiz görünümlü Top Box torpido işlevi görüyor. 3G uyumlu 7" dokunmatik ekran telefon, navigasyon, müzik sistemi, geri görüş kamerası, araç içi kontrol sistemleri gibi fonksiyonları üstlenmiş.

Giriş versiyonu olan C4 Cactus LIVE 3 silindirli PureTech motorla geliyor. 1.2 litre benzinli versiyon 82 beygir, 1.6 litre dizel versiyon 92 beygir güç üretiyor. Versiyonların tüketimi ise benzinde 4,3lt/100km ve dizelde 3,1lt/100km. Tüketim değerlerinin bu denli düşük olmasının altında yatan neden Yeni C4 Cactus'ün muadili olan arabalardan yaklaşık 200kg daha hafif olması.

Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi modellere rakip olacak yeni C4 Cactus’un yepyeni tasarımıyla ulaşacağı satış başarısı ise şimdilik merak konusu.