Yeni Nissan Micra'nın Türkiye fiyatı

Nissan, küçük sınıftaki başarılı oyuncusu Micra’ya güçlü bir seçenek ekledi.

Yeni Nissan Micra'nın Türkiye fiyatı
Yeni Nissan Micra'nın Türkiye fiyatı
GİRİŞ 17.09.2014 14:48 GÜNCELLEME 17.09.2014 14:48

1.2 litrelik benzinli ünite, kompresör desteğiyle hem güçlü hem tasarruf yeteneğini koruyor. Aracın başlangıç fiyatı 38 bin 990 lira..

Otomotiv üreticileri, artan şehirleşmeyle birlikte küçük sınıf otomobillere daha fazla önem vermeye başladı.Kompakt bir araca göre en az 200 kilogram hafif olan bu sınıf, küçük hacimli benzinli motorlarla makul bir paket haline geldi. Fakat bu otomobilleri daha geniş kitlelerin satın almaya başlamasıyla daha yüksek güç gereksimi de ortaya çıkmış oldu.

Yeni jenerasyonla

Japon otomotiv üreticisi Nissan da, yeni nesil Micra’ya güçlü bir seçenek ekledi. Bu hafta konuğumuz olan yeni Micra, kompresör destekli motoru ve CVT (kademesiz otomatik) şanzımanıyla sınıfının en güçlü seçeneklerinden biri haline gelmiş durumda. Yeni nesil, yerini aldığı jenerasyona göre oldukça iri görünüyor.

Tasarım değişmedi

Bu iriliğin, önceki neslin ‘sevimli’ havasını bozduğunu savunan pek çok otorite olsa da, genel hatlarıyla tasarım çok fazla değişmemiş. Yuvarlatılmış tavan ve kabin tasarımı aynen korunurken, büyük ön ve arka farlar araca karakteristik bir görünüm kazandırmış.

5.8 inçlik multimedya

İç mekanda da genel hatlar korunurken çift kapaklı torpido gözü, bardaklıklar ve küçük eşya gözleriyle fonksiyonellik artırılmış. 5.8 inçlik dokunmatik ekranlı Nissan Connect sistemiyle birlikte teknolojik olarak da geliştirilen kokpitte ergonomi sorunsuz.Malzeme kalitesi sınıf ortalamalarını rahatlıkla karşılayan aracın içinde rahatlıkla 4 yetişkin seyahat edebiliyor.

18 beygir daha güçlü

Bugfün'den Gökhan Kara'nın haberine göre; Nissan, yeni nesil Micra’yı Türkiye’de sadece 1.2 litrelik benzinli motorlarla sunuyor. 3 silindirli ünitenin DIG-S versiyonu, en güçlü seçenek. Kompresörle desteklenen motor, 98 beygir güç ve 147 nm tork üretiyor.

Son hızı saatte 175 kilometre

Bize CVT şanzımanla konuk olan araç, 0-100 km/s ivmelenmesini 11.8 saniyede tamamlarken saatte 175 kilometre sürate de ulaşabiliyor. Beklentileri rahatlıkla karşılayan motor, 80 beygirlik standart modelden ciddi şekilde daha performanslı. CVT şanzımanın hızlanmak için yüksek devirleri kullanması, performanslı kullanımda gürültüyü artırıyor.

Menzil 820 kilometre

Küçük hacimli motor, tüketimde de iddialı. Otomatik şanzımana rağmen ortalama tüketim 5 litre. Bu da 41 litrelik depoyla 820 kilometrelik menzil anlamına geliyor. Bizim kullanımımızda 6.3 litrelik ortalamayı tutturan araç, sakin kullanımda fabrika değerlerini yakalıyor.

CVT farkı 3 bin 500 lira

Aracın başlangıç fiyatı, 38 bin 990 lira olarak belirlenmiş. Sadece en üst donanım olan Desire ile sunulan DIG-S versiyonuysa 46 bin 990 liradan satılıyor. CVT şanzımanda 3 bin 500 liralık bir opsiyon. 6 hava yastığından ön/arka park sensörüne, Cruise Control’den otomatik klimaya kadar zengin bir donanımla sunulan aracın rakiplere göre makul bir seçenek olduğu söylenebilir.