Yeni Fabia şimdi daha sportif

Skoda’nın en yenisi Paris Motor Show’da beğenilere sunuluyor.

Yeni Fabia şimdi daha sportif
Yeni Fabia şimdi daha sportif
GİRİŞ 16.09.2014 08:16 GÜNCELLEME 16.09.2014 08:16

Tamamen yenilenen Skoda Fabia daha geniş, daha kullanışlı ve daha çevreci özellikleriyle Paris Motor Show’da  ilk kez tanıtılacak. 1999 yılında piyasaya çıktığı ilk günden beri sağlamlığı, pratikliği ve kolay kullanımıyla dikkat çeken Fabia, şimdi üçüncü jenerasyon modeliyle beğenilere sunulacak. Dünya çapında bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon adet satılan Skoda Fabia’nın üçüncü nesli, yenilikçi teknolojileri, sportif tasarımı ve pratik fikirleriyle Paris Motor Show’un en ilgi çekici otomobillerinden biri olacak.

Yeni Fabia heyecan verici sportif tasarımı, konforu, daha üst segment otomobillerde bulunan multimedya teknolojileri ve ayrıca daha düşük tüketim oranlarıyla yollarda olacak. Yeni Skoda Fabia daha fazla kişiselleştirme olanağı da sunacak. Yeni Fabia’da ilk kez bir Skoda modelinde kullanılan MirrorLink™ teknolojisi de kolayca akıllı telefonlar ile eşleştirilebilecek ve telefonunuzdaki uygulamalar, aracın bilgi ekranına yansıtılabilecek. Bir diğer kullanışlı fonksiyon olan SmartGate ise, otomobilin yakıt tüketimi, ortalama hız, gibi değerleri akıllı telefonda saklamaya imkan tanıyacak. Buradaki bilgiler Yeni Skoda Fabia'daki WiFi teknolojisi kullanılarak aktarılacak.

Şehir içi kullanımlardan uzun yol sürüşlerine kadar her açıdan beklentilerin üzerine çıkan Yeni Skoda Fabia, yüksek konfor yaşatırken geniş iç hacmi ile büyük kolaylık sağlıyor. Bir önceki neslinden 90 mm daha geniş, 30 mm daha alçak olan Yeni Skoda Fabia’nın ağırlığı da ortalama 65 kg azaltıldı. Yeni Skoda Fabia‘nın, 1.0 MPI üç silindirli versiyonu sadece 980 kg ağırlığında.

330 lt'lik bagaj kapasitesiyle sınıfının en büyük bagaj hacmine sahip olan Skoda Fabia, şimdi bir önceki modelden 15 lt daha fazlasını sunuyor. Bu noktada rakiplerinden önemli ölçüde ayrılan Fabia, arka koltukların katlanmasıyla 1,150 litrelik hacime ulaşıyor. 

YÜZDE 17 DAHA VERİMLİ MOTORLAR

Yeni Skoda Fabia, pratiklik ve tasarımıyla etkilemesinin yanı sıra yakıt tüketimi ve emisyonları açısından da yeni standartlar ortaya koyuyor. Fabia, bir önceki nesline göre yüzde 17 daha az yakıt tüketimi gerçekleştirerek tüm zamanların en çevreci ve en verimli Fabia modeli olmayı başarıyor. Tamamen yenilenen motor gamı, EU6 emisyon standartlarına sahip. Yeni Skoda Fabia GreenLine versiyonlarıyla birlikte dört benzinli ve üç dizel motor seçeneğiyle sunulacak Yeni Skoda Fabia’da hem manuel hem de DSG çift kavramalı otomatik vites seçenekleri tercih edilebilecek.