Toyota Yaris'ten yeni sayfa

Yeni Yaris tasarımı, teknolojisi ve donanımı ile öne çıkarken, Yaris Hybrid, şarj etme ihtiyacı duyulmayan teknolojisiyle dikkat çekiyor.

Toyota Yaris'ten yeni sayfa
Toyota Yaris'ten yeni sayfa
GİRİŞ 15.09.2014 10:04 GÜNCELLEME 15.09.2014 10:40

Toyota, Eylül ayından itibaren satışa sunduğu Yeni Yaris ve Ekim ayından itibaren satışa sunacağı Yeni Yaris Hybrid ile B segmentinde iddiasını artırıyor.  Yeni Yaris, Türkiye’de 38 bin 900 TL’den başlayan fiyatları ile satışa sunulurken, Yaris Hybrid 58 bin 500 TL’lik özel lansman fiyatı ile, dizel modeller ile aynı fiyat seviyelerinde Toyota Showroomları’ndaki yerini alacak. 

Avrupa’da 2014 yılı için 180 bin, 2015 yılı için de 200 bin satış hedefi olan Yeni Yaris’in hibrit versiyonu Yaris Hybrid’in de Avrupa’da 2015 yılı toplam Yaris satışları içinde yüzde 37 oranında bir pay alması bekleniyor. Yeni Yaris; dış tasarımında yeni tasarım ön ızgara, yenilenen ön alt ızgara, daha da güçlü bir görünüm veren yeni arka tampon ve LED far sistemleri ile daha atak ve cesur bir duruşa sahip. Yüksek manevra kabiliyetine sahip Yeni Yaris 3.950 mm’lik uzunluk ve 4,7 m’lik dönüş yarıçapı ile şehir yaşamı için ideal bir otomobil. Müşteri geri bildirimleri de dikkate alınarak geliştirilen Yaris’in amortisörleri ve direksiyon sisteminde yapılan iyileştirmeler sonucu yol tutuş ve sürüş konforu artırıldı. Bunun yanısıra geniş iç mekanı ve eğlenceli multimedya çözümleri ile gençlerin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor. 

Yeni Yaris, yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ve CO2 salımı ile birleştiren Toyota Optimal Drive teknolojisinin en son versiyonuna ve 69 hp maksimum güce sahip 1,0 lt VVT-i, 99 hp gücünde 1,33 lt Dual VVT-i ve 90 hp gücünde 1,4 D-4D dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği sunuyor. 

İdeal Şehir Otomobili: Yaris Hybrid
1,5 lt. hibrit motora sahip Yeni Yaris Hybrid ise düşük CO2 emisyon oranı ile daha da çevreci ve 3,6 lt/100km. birleşik yakıt tüketimi ile de daha ekonomik bir sürüş sağlıyor. 

Hibrit teknolojisinin öncüsü Toyota, B segmentindeki ilk hibrit modeli Yaris Hybrid’i 2012 yılında pazara sundu ve 2013 yılında tüm Avrupa’da 49 bin 774 satış adedi ile büyük bir başarıya imza attı.  Kompakt ve çevik boyutlarının yanısıra, sessiz ve çevre dostu motoruyla Yaris Hybrid, kullanıcılarına benzersiz bir sürüş keyfi sunarak, trafikte stresi yenmenin en ideal çözümü olarak öne çıkıyor. Sürüş esnasında yakıt tüketimi ve motor verimliliğini takip edilmesini sağlayan “hibrit enerji göstergesi” ile de çevre duyarlılığı üst düzeyde olan kullanıcılara rahat ve güven veren bir sürüş dinamiği sağlıyor. Yeni Yaris Hybrid’de, ayrıca hibrit motor sayesinde şehir içi yakıt tüketimi değerleri, şehir dışı yakıt tüketimi değerlerinden daha düşük gerçekleşiyor.