4. nesil Mazda MX-5 Paris’te görücüye çıkıyor

Yepyeni Mazda MX-5, Avrupa’da ilk kez Ekim ayında gerçekleştirilecek olan 2014 Paris Otomobil fuarında görücüye çıkacak.

4. nesil Mazda MX-5 Paris’te görücüye çıkıyor
4. nesil Mazda MX-5 Paris’te görücüye çıkıyor
GİRİŞ 12.09.2014 17:39 GÜNCELLEME 12.09.2014 17:39

İlk olarak geçen hafta Mazda’nın Barselona’daki yeni Avrupa etkinlik merkezi olan Mazda Space’de görücüye çıkan dördüncü nesil Mazda MX-5′in, başarısının tadını çıkaran ve geleneklere meydan okuyan Japon markasına daha da hız vereceği düşünülüyor.

Tasarım açısından, tarihte en çok satan roadster’ın son versiyonu muhtemelen aynı zamanda en sportif olanı. Mazda’nın çarpıcı KODO – Hareketin Ruhu tasarım teması aracın çevikliğini ve direksiyon başındaki sürücüyü bekleyen heyecan verici deneyimi ortaya koyan hayat dolu bir konsept. MX-5 geleneklerine uygun kabin, aynı zamanda da konforlu. Ancak yeni Mazda MX-5, MZD Connect akıllı telefon bağlantı sistemi ve I-ACTIVSENSE ile Mazda’nın yenilikçi aktif güvenlik teknoloji dizisi gibi modern kolaylıklar sunuyor.

Görünümüyle vaat ettiklerini, teknolojisiyle kullanıcısına sağlıyor. Kaputun altında yüksek sıkıştırma oranına sahip SKYACTIV-G benzinli motoru arka tekerlekleri yönetirken, özel olarak geliştirilmiş SKYACTIV-Şasi en gelişmiş Jinba Ittai – sürücünün araçla bütünleşmesi deneyimini yaşatıyor. Yepyeni Mazda MX-5 aynı zamanda cazibesini, güvenilirliğini, makul fiyatlarını ve her şeyden öte 25 yıl önce piyasaya sürülen orijinal modelin hafifliğiyle keyfini koruyor.

Bu eşsiz roadster deneyimi, 2 Ekim’de basına açılacak ve 4 Ekim’den itibaren 19 Ekim’e kadar halkın ziyaretine açık olacak olan 2014 Paris Otomobil Fuarı’ndaki Mazda standında (salon 3, stant 219) sergilenecek olan dördüncü nesil Mazda MX-5 ile devam ediyor.