En "yerli" spor otomobil geliyor

Yeni nesil i20 ailesinin en yeni üyesi olan üç kapılı model, sportif tasarımıyla dikkat çekmeye hazırlanıyor.

En "yerli" spor otomobil geliyor
En "yerli" spor otomobil geliyor
GİRİŞ 07.09.2014 15:32 GÜNCELLEME 07.09.2014 16:20

Geçtiğimiz ay yeni nesil beş kapılı hatchback i20'nin ilk fotoğraflarını gösteren Hyundai, şimdi de modelin en sportif üç kapılı versiyonunu ortaya çıkardı.

Hyundai’nin Almanya, Rüsselsheim’daki tasarım stüdyolarında dizayn edilen Yeni i20 Coupe, İzmit’teki Hyundai Assan Fabrikası’nda beş kapılı kardeşiyle birlikte üretilerek tüm Avrupa ’ya ihraç edilecek. Hyundai’nin Avrupa’daki gelişimini simgeleyen Yeni i20, böylelikle hem ailelere, hem de spor otomobilleri benimseyen genç kullanıcılara farklı duygularla hitap edecek. 

Uzun kaput çekici 

Yeni Hyundai i20 Coupe, beş kapılı kardeşinden daha keskin ve eğimli arka kısımla ayrılıyor. Aynı zamanda daha sportif bir tavan spoyleri bulunan otomobil, sade ve şık bir yapıya sahip. Beş kapılı Yeni i20’ye göre daha uzun bir kaputu ve daha sert köşeleri olan aracın güçlü duruşunu simgeleyen bir diğer kısımsa tamponları ve LED stop lambaları. Hyundai i20 Coupe’nin dünya prömiyeri, beş kapılı versiyonla birlikte Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Uzunluk 4 metre

Yeni i20, iç mekanda toplam dört farklı renge sahip döşemeyle sunulacak. Elegant Bej, Mavi-Gri, Kahve ve Gri olarak sunulan döşeme renkleri sayesinde kendine özgü karakterler yaratan otomobil, komple açılan cam tavanıyla da oldukça özel bir yaşam tarzı önermiş oluyor. Etkileyici genişliğiyle segmentinin en ferah otomobili olan Yeni i20, arkada üç yetişkinin rahatlıkla oturabilmesine olanak sağlıyor. Önde oturanlar da daha rahat baş, bacak ve diz mesafesiyle birlikte keyifli sürüşler yapabilecek. Renkli kokpit ve koltuklara ek olarak, estetik kapı kolları da iç mekan genişliğini vurguluyor. Yeni bir platform geliştirilerek üretilen Hyundai i20, 4035 mm uzunluğa sahip ve ayrıca 2570 mm'lik dingil mesafesi sunuyor. Selefinden 45 mm daha uzun olan Yeni i20, beş yetişkin yolcunun rahatlıkla seyahat etmesine imkan tanıyor. Yeni i20’de yer alan saklama bölmeleri de kullanışlılığı artırıyor. Ön ve arka diz mesafesi ise toplam 1892 mm olan otomobil, genişlik ve ferahlık bakımından rakiplerinden üstün. Buna ek olarak Yeni i20, eskisine oranla yüzde 10 daha fazla hacimle 326 litrelik bagaja sahip. Yeni i20, arka koltuklar yatırıldığında toplam 1042 litrelik hacme ulaşan bagajla birlikte genişlik bakımından segment lideri olduğunu ortaya koyuyor.