Toyota'dan Türkiye'ye yeni model

Türkiye'de 11. nesil Corolla ile üretim ve ihracatta ciddi bir artış yakalayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye yeni model için kolları sıvadı

Toyota'dan Türkiye'ye yeni model
Toyota'dan Türkiye'ye yeni model
GİRİŞ 26.08.2014 12:47 GÜNCELLEME 26.08.2014 12:47

Toyota Corolla  ile satışlarını artıran Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni modelle üretim ve ihracatlarını ikiye katlayacaklarını söyledi.

Önceki yıllarda Euro bölgesindeki ekonomik daralma nedeniyle üretim ve ihracatı düşen Toyota Türkiye, geçen sene temmuz ayında üretimine başladığı 11. nesil Corolla ile atağa kalktı. Yoğun olarak Avrupa'ya ihraç edilen yeni Corolla ile Kuzey Afrika, Orta Doğu, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerine yayılan Toyota Türkiye, 52 ülkede satışa sunulan yeni modelin üretimi ve ihracatıyla yüzleri güldürdü. Bu yılın ilk yarısında ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 arttıran fabrika, Corolla ile birlikte ihracatını bu yıl 2 milyar dolara çıkaracak. Sıkıntılarını geride bırakan Toyota Türkiye, yeni modelin üretimi için hazırlık yapıyor.
 
Sıfır hatayla üretim yapması nedeniyle usta fabrika unvanını alan Toyota Türkiye, üretim ve ihracatını 2016 yılı için hazırlıklarını yaptığı yeni modelle ikiye katlayacak.
 
REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRDIK
 
Sakarya'daki fabrikanın bahçesinde bu yıl sekizincisi düzenlenen 'aile günü' organizasyonda konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni model için müjdeyi verdi. Sıkıntılı günleri artık geride bıraktıklarını kaydeden Özer, "2008 yılından itibaren yaşadığımız zorlu dönem geçen yıl Corolla üretimiyle kısmen normale döndü. Bu zor dönemde moralimizi bozmadık. Daha çok çalıştık. Kendimizi daha da güçlendirdik. Rekabet gücümüzü arttırdık ve Corolla'yı tekrar Türkiye'ye, ülkemize kazandırdık. Ben de dahil olmak üzere tüm kademelerde, bütün arkadaşlarımız büyük gayretlerle çalışmaya devam ediyoruz. Bunun neticesinde gayri resmi olarak hepinizin bildiği; ancak resmi olarak açıklamadığımız yeni projeye hak kazanıyor ve üretimimizi, ihracatımızı ikiye katlamanın hazırlıklarını yapıyoruz." dedi.
 
İHRACATI 2 MİLYAR DOLAR OLACAK
 
2012'de 1 milyar dolar olan ihracatlarının bu yıl 2 milyar dolar olacağını ifade eden Özer, yeni projeyle ihracat tutarını 4 milyar dolara çıkaracaklarını vurguladı. Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Niçin bu gayretleri gösteriyoruz? Niçin bu kadar çalışıyoruz? Sadece şirketimize katkı için mi? Bence şirketimize katkı önemli. Ama her şey o amaç için değil. Bizler ülkemize hizmet ediyoruz. 2012'de 1 milyar dolar olan ihracatımız bu yıl 2 milyar dolar olacak. Yeni projeyle ihracat tutarını 4 milyar dolara çıkaracağız. Çalışanlarımızın bütün bu çabaları şirketimize olduğu kadar, eşlerimize, ülkemize güzel bir gelecek sağlanmasına katkı sağlayacaktır."
 
MUAZZEZ ERSOY KONSER VERDİ
 
Özer'in konuşmasının ardından Muazzez Ersoy, sahne aldı. Sanatçı, seslendirdiği şarkılarla, Toyota çalışanları ve aileleri ile davetlilere farklı bir gece yaşattı. 
 
Corolla ve Verso modellerinin üretildiği fabrika, bu yılın ilk yarısında 60 bin 50 adet otomobil üretti. Fabrika aynı dönemde 61 bin 346 adet otomobil ihracatı gerçekleştirdi. Toyota Türkiye, 2012 yılında 63 bin 549 adet, 2013 yılında ise 86 bin 908 adet otomobil ihracatı gerçekleştirmişti. 2014 yılında toplam 130 bin adetlik bir üretim planlayan Toyota Türkiye, ürettiği araçların yüzde 80'ini ihraç etmeyi hedefliyor. (CİHAN)