Romeo'nun makyajlı sporcusu için tarih belli oldu

Alfa Romeo’nun yenilenen sporcuları ekimde gelecek. Yeni nesil otomatik şanzımanlarla sunulacak yeni araçlar bdikkat çekiyor

Romeo'nun makyajlı sporcusu için tarih belli oldu
Romeo'nun makyajlı sporcusu için tarih belli oldu
GİRİŞ 19.08.2014 12:46 GÜNCELLEME 19.08.2014 12:46

İtal­yan lüks oto­mo­bil üre­ti­ci­si Al­fa Ro­me­o’­nun 1923 yı­lın­dan bu ya­na spor oto­mo­bil­le­ri­nin sem­bo­lü olan Qu­ad­ri­fog­li­o Ver­de (QV-Dört yap­rak­lı yon­ca) ef­sa­ne­si, Gi­uli­et­ta ve Mi­To mo­del­le­rin­de ha­yat bul­ma­ya de­vam edi­yor. 2014 için mak­yaj­la­nan araç­lar, ye­ni ver­si­yon­la­rıy­la ekim ayın­dan iti­ba­ren Tür­ki­ye yol­la­rın­da boy gös­ter­me­ye baş­la­ya­cak. Mar­ka­nın QV ile süs­le­nen ilk ara­cı, Ugo Si­voc­ci­’nin ‘R­L’ mo­de­li ol­du. Ugo Si­voc­ci bu araç­la, 1923’te 14’ün­cü Tar­ga Flo­ri­o’­yu ka­zan­dı.

Özel ver­si­yo­na iş­len­di

Bu ay­nı za­man­da, Al­fa Ro­me­o’­nun ilk ya­rış ga­li­bi­ye­tiy­di. Dört yap­rak­lı yon­ca, o gün­den bu ya­na, ef­sa­ne­yi ve en spor­tif oto­mo­bi­li çağ­rış­tır­mak adı­na özel ver­si­yon­la­ra iş­len­di.

240 BEYGiRLiK BENZiNLi

Gi­uli­et­ta QV’­de 1750 cc’­lik ben­zin­li mo­tor gö­rev ya­pı­yor. Tur­bo bes­me­le­li üni­te, 240 bey­gir güç üre­ti­yor. Ye­ni ne­sil 6 ile­ri Al­fa TCT şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­len araç, 0-100 km/s iv­me­len­me­si­ni 6 sa­ni­ye­de ta­mam­lı­yor. Sa­at­te 240 ki­lo­met­re sü­ra­te ula­şa­bi­len araç­ta tur­bo ge­cik­me­si­ni en­gel­le­yen gaz çı­kış kon­trol sis­tem­le­ri kul­la­nı­lı­yor.

Alfa TCT standart donanımda

MiTo QV’de 1.4 litrelik MultiAir motor görev yapıyor. Turbo beslemeli benzinli ünite, 170 beygir güç ve 250 nm tork üretiyor. Yeni araçta artık üçüncü nesil 6 ileri çift kuru debriyajlı ‘Alfa TCT’ şanzıman görev yapıyor. Böylece araç, 0-100 km/s ivmelenmesini 7.3 saniyede tamamlıyor ve saatte 219 kilometre sürate ulaşabiliyor.