Yeni nesil Passat geri sayıma başladı

VW’nin orta sınıf temsilcisi Passat, 8’inci nesliyle gün saymaya başladı.

Yeni nesil Passat geri sayıma başladı
Yeni nesil Passat geri sayıma başladı
GİRİŞ 07.07.2014 09:52 GÜNCELLEME 07.07.2014 09:52

Uzunluğu azaltılan araç, buna rağmen daha geniş bir iç hacim ve bagaj vadediyor.
Volkswagen Passat 8'inci nesli için gün sayıyor

Or­ta sı­nı­fın en se­vi­len mo­del­le­rin­den Volk­swa­gen (VW) Pas­sat, 8’in­ci kez sah­ne al­ma­ya ha­zır­la­nı­yor. Al­man mar­ka­nın 1973’te üret­me­ye baş­la­dı­ğı araç, 1996’da pa­za­ra su­nu­lan be­şin­ci ne­sil­le (B5) bir­lik­te önem­li bir iv­me ka­zan­dı. Ar­tı­rı­lan do­na­nı­mı ve tur­bo bes­le­me­li mo­tor­la­rın dev­re­ye alın­ma­sıy­la araç, Tür­ki­ye gi­bi pek çok ül­ke­de or­ta sı­nı­fın en faz­la sa­tı­lan mo­de­li ha­li­ne gel­di.

Aks ara­lı­ğı 79 mi­lim art­tı

Ye­ni araç, ön­ce­ki nes­le gö­re 2 mi­lim da­ha kı­sa (4 bin 767 mi­lim). Ara­cın aks ara­lı­ğı ise 79 mi­lim ar­tı­rı­la­rak 2 bin 791 mi­li­me çı­ka­rıl­mış. Ara­cın yük­sek­li­ğiy­se 14 mi­lim azal­tı­la­rak 1456 mi­li­me dü­şü­rül­müş. Gün­cel ne­sil­den kü­çük de­tay­lar­la ay­rı­lan araç, ön­den ba­kıl­dı­ğın­da da­ha ça­tık kaş­lı ve yu­var­lak hat­la­ra sa­hip. Ye­ni ön tam­pon ve far di­zay­nı gün­cel mo­del­den çok fark­lı de­ğil. Ara­cın ar­ka ta­sa­rı­mı da­ha sa­de fa­kat spor­tif ha­le ge­ti­ril­miş. Ye­ni ar­ka far gru­bu, ge­niş tam­pon ve tam­po­nun kö­şe­le­ri­ne yer­leş­ti­ri­len eg­zoz­lar, spor­tif bir or­ta sı­nı­fa işa­ret edi­yor. 32 LE­D’­den olu­şan gün­düz far­la­rı da tek­no­lo­jik ye­ni­lik­ler ara­sın­da.

Yeni yılın ilk çeyreğinde gelecek

Ara­cın iç ta­sa­rı­mı da ön­ce­ki ne­sil­den çok bü­yük bir fark­lı­lık sun­mu­yor. Ye­ni di­rek­si­yon si­mi­di ve 12.3 inç­lik do­kun­ma­tik ek­ran, ka­li­te his­si­ni ar­tır­mış. Ara­cın uzun­lu­ğu azal­sa da iç me­kan­da­ki uzun­luk 33 mi­lim ar­tı­rıl­mış. Ara­cın ba­gaj hac­mi de bü­yü­me­den na­si­bi­ni al­mış. Gün­cel ne­sil­de 565 lit­re olan ba­gaj hac­mi, 21 lit­re­lik ar­tış­la 586 lit­re­ye çı­ka­rıl­mış. Araç 2015’in ilk çey­re­ğin­de Tür­ki­ye­’de sa­tı­şa su­nu­la­cak.