Savaş kızıştı

Peugeot yeni 308 ile hatchback savaşını kızıştırdı.

Savaş kızıştı
Savaş kızıştı
GİRİŞ 22.06.2014 17:44 GÜNCELLEME 22.06.2014 17:44

Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, yeni 308’de 1.2 litrelik benzinli motor kullanmaya başladı. 3 silindirli motor, düşük gücüne rağmen dizelleri aratmayacak kadar cimri. Üstelik bir alt sınıf fiyatıyla satılıyor.

Türkiye otomotiv pazarının önemli oyuncularından Peugeot, yenilediği kompakt modeli 308 ile hatchback savaşını kızıştırdı.Sportif tasarımı ve zengin donanımıyla dikkat çeken araç, hafifletilen karoseriyle küçük hacimli motorlara da uyum sağlıyor.Markanın son dönemde geliştirdiği 3 silindirli benzinli ünitelerin bile kullanılmaya başlandığı araç, bir alt sınıf fiyatına kompakt otomobil sahibi olmak isteyenlere hitap ediyor. 1.2 litrelik benzinli motorla konuğumuz olan araç, özellikle tasarruf yeteneğiyle öne çıkıyor.

82 beygirlik benzinli

Araçta görev yapan baz motor, 1.2 litrelik benzinli ünite. 3 silindirli motor, titreşimsiz çalışma karakteriyle dikkat çekiyor. 82 beygir güç ve 118 nm tork üreten motor, sadece 5 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Kağıt üzerinde düşük görünen güç, aracın sadece 1075 kilogramlık ağırlığı sayesinde beklentisini yüksek tutmayanları memnun ediyor. Araç 0-100 km/s ivmelenmesini 13.3 saniyede tamamlıyor. Saatte 110 kilometre hızdan sonra ivmelenme iştahı kapanan araç, buna rağmen 172 km/s sürate ulaşabiliyor.

9.7 inçlik dev kontrol ekranına sahip

Araç, geniş hava girişli tamponu, yeni ön ızgarası, damla farları ve LED farlarıyla dikkat çekici bir görünüme sahip. Yerini aldığı modelle neredeyse hiçbir benzerliği bulunmayan yeni araç, geniş cam yüzeyleri, aslan pençesi şeklindeki stopları ve tavan spoyleriyle sportif bir duruşa sahip.

Aracın tıpkı dışı gibi iç tasarımı da tamamen elden geçirilmiş. Markanın yeni iç tasarımıyla şekillendirilen 308, küçük direksiyon simidi ve tuşlardan arındırılan kokpitiyle hiçbir araca benzemiyor. Araçta sunulan 9.7 inçlik dokunmatik ekran, klimadan multimedyaya kadar pek çok sisteme komuta ediyor. Bu sayede kokpitte sadece 6 adet tuşa yer verilmiş.

Fiyatlar 49 bin 900 liradan başlıyor

Peugeot, yeni 308’in başlangıç fiyatını 49 bin 900 lira olarak belirlemiş. Bize konuk bir üst donanımlı (Active) versiyonsa 53 bin 400 liradan satılıyor.Bu fiyata bir alt sınıf araçların satıldığı düşünüldüğünde, 308 cazip bir fiyata sahip diyebiliriz. Ayrıca bu fiyata ESP, hillholder, 6 hava yastığı, katlanır aynalar, 9.7 inçlik SMEG+ ekranı, hız sabitleyici, LED gündüz farları, 16 inç alaşım jantlar standart olarak sunuluyor.

420 litrelik bagaj en iyilerden

Kü­çük di­rek­si­yon si­mi­di, ya­rış oto­mo­bi­li kul­la­nı­yor his­se ver­se de, ye­te­ri ka­dar yük­sel­ti­le­mi­yor ve gös­ter­ge pa­ne­li­ni kıs­men de ol­sa per­de­li­yor. Ara­cın de­vir sa­ati­nin ters yö­ne ha­re­ket et­me­si de ara­cın fark­lı tar­zı­nı des­tek­li­yor. Ara­cın iç hac­mi, ön­de ve ar­ka­da ye­ter­li hac­me sa­hip. Yu­mu­şak dol­gu­lu kol­tuk­lar uzun yol­cu­luk­lar­da bi­le yor­mu­yor. Su­nu­lan 420 lit­re­lik ba­gaj hac­mi, sı­nı­fı­nın en iyi­le­rin­den.